Volledig scherm
De 15-jarige Sem werd hard geslagen © RTL

Slachtoffer mishandelingen Gorinchem: ‘Ik kreeg gelijk een klap tegen mijn kaak’

Eén van de slachtoffers van de mishandelingen in Gorinchem heeft donderdagavond zijn verhaal gedaan in de talkshow van Beau van Erven Dorens. ,,Die jongen liep op me af en vroeg me wie ik was. Toen ik mijn naam zei, kreeg ik gelijk een klap tegen mijn kaak’’, vertelt de 15-jarige Sem.

Op internet circuleren meerdere filmpjes van de mishandelingen die deze maand plaatsvonden in Gorinchem. De 15-jarige Sem is één van de jongens waarvan gefilmd is hoe hij in elkaar is geslagen. In BEAU deed hij donderdagavond samen met zijn moeder zijn verhaal.

,,Ik ging in het park samen met mijn vrienden een peukje roken, toen een groep jongens ons omsingelde. Het waren er misschien wel meer dan veertig. Eén van de jongens vroeg mijn naam. Toen ik die zei, kreeg ik gelijk een klap tegen mijn kaak’’, vertelt de jongen. Wie zijn aanvaller was, weet Sem niet. ,,Ik kende wel een paar jongens uit de groep. Maar niet veel. Negen van de tien kende ik niet.’’

Nadat Sem wat rake klappen had geïncasseerd, lieten de jongens hem gaan. ,,Op den duur lieten ze me los, en gingen ze gewoon door naar de volgende jongen.’’ In totaal zijn er in Sems vriendengroep deze week vijf jongens in elkaar geslagen. Sems moeder reageert er, net als Van Erven Dorens, emotioneel op. ,,Dit doet me pijn, het mag gewoon niet gebeuren. Nu is het mijn zoon, maar er kunnen er meerdere volgen.’’

Aangiftes

De politie in Gorinchem heeft inmiddels vijf aangiftes van grove mishandelingen door mogelijk dezelfde groep jongeren. Ze heeft ook verdachten in beeld en verwacht deze aan te houden. Dat maakt de politie donderdagmiddag bekend.