Volledig scherm
PREMIUM
© Eric Elich

Slachtoffer rollatorongeluk verzoent zich met man die haar aanreed

De 79-jarige vrouw uit Breda die vorig jaar met haar rollator omver werd gereden, heeft zich verzoend met de bestuurder. ‘Hij zegt: je mag een leven lang een beroep op mij doen, hij wil boodschappen doen, het gras maaien’.

De aanrijding eind april in Breda leidde tot geschokte reacties in heel Nederland. De politie verspreidde beelden waarop te zien was hoe de automobilist doorreed nadat hij een vrouw met rollator omverreed. Pas tien dagen na de crash meldt de bestuurder zich: Ouassim Z. Gisteren kwam het OM met de strafeis: justitie wil dat Z. negen maanden achter tralies gaat (waarvan twee voorwaardelijk). Al eerder bood hij zijn excuses aan, dat viel niet in goede aarde bij familie van de 79-jarige vrouw. En toch kwam het tot een verzoeningsgesprek.

  1. Knallende ‘crematie’ van traditie
    PREMIUM

    Knallende ‘crematie’ van traditie

    Het verkeer op de Westduinweg kan aan het begin van de zondagmiddag niet meer voor- of achteruit. Mannen, jongens, en zelfs een kind, springen uit de auto, halen spandoeken te voorschijn. De capuchons van hun zwarte hoodie ver over hun hoofd getrokken. Sommigen van hen zijn nog extra beschermd tegen herkenning door een doek voor hun gezicht. Ze schreeuwen, trekken vast een blikje bier open. Her en der klinken harde vuurwerkknallen. Af en toe leegt iemand zijn blaas in een brandgang.