Özcan Akyol.
Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol. © Joost Hoving

Snappen linkse politici wel voor wie ze bestaan?

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

8 reacties

 • M Reuvers

  1 maand geleden
  @ Peter Daanen, wat je zegt klopt als een zwerende vinger. Daarom beginnen ze ook een nieuwe partij. De focus van deze nieuwe partij zal daarom ook liggen op de sociale problematiek die onze maatschappij gaat treffen. Het gaat in deze niet om de oude doelgroep van de PvdA, de arbeider, maar om de pijn evenredig te verdelen. Want niet om het een of ander, het gaat heel erg worden, want het veranderende klimaat is geen fabeltje.
 • Peter Daanen

  1 maand geleden
  Op het moment dat de sociaaldemocraten "over rechts" zijn gaan regeren, zoals in paars, en bijna alle collectief verworven systemen is gaan vermarkten, hebben ze zichzelf gediskwalificeerd. Hun rol is uitgespeeld en komt nooit meer terug. De PVDA heeft zichzelf gedegradeerd tot splinterpartij en het is naar mijn idee voor geen enkele linkse partij verstandig om zich met hen te verbinden. Voor mij zijn ze nog altijd de (licht-)rode versie van de VVD.
 • Gerry Rutten

  1 maand geleden
  Dit land wordt links geregeerd, alles wordt onbetaalbaar we willen de halve wereld opvangen. Men wil de mensen laten geloven in een democratie te leven maar dat is natuurlijk allang niet meer zo. Het antwoord op de kop van het artikel is NEE
 • ab Marle

  1 maand geleden
  Er is grote behoefte aan een linkse partij die het rechtse, materialisme bestrijdt en eens hard benoemd waar er gegraaid wordt ten koste van mede burgers. Solidariteit moet veranderen van vrijblijvend naar burgerplicht.
 • M Reuvers

  1 maand geleden
  Een volk zonder identiteit is in feite een verloren volk. Nou denk ik dat je daarmee een hoop Nederlanders tekort doet. Er zijn nog veel mensen die goed en zelfstandig kunnen nadenken en zolang als dat zo is hebben linkse partijen bestaansrecht, ook als deze gefuseerd zijn. Als dadelijk de midden-klasse ook zijn rekeningen niet meer kan betalen, en dat is al zo, gaan de ogen vanzelf weer open. Met een goede spindokter kan links weleens weer heel groot gaan worden.