Volledig scherm
Ochtend Show to go © ADR

Songfestival-vakjurylid EliZe en zanger Tim Douwsma in De Ochtend Show to go

Zangeres Elise van der Horst, beter bekend als EliZe, zat dit jaar in de Nederlandse vakjury voor het Eurovisie Songfestival. Ze is morgenochtend samen met verslaggever Chris van Mersbergen te gast in De Ochtend Show to go om terug te blikken op deze editie en vooruit te blikken op de 65ste editie, volgend jaar in Nederland. 

EliZe zat dit jaar samen met Ruud de Wild, Sabrina Starke, Holger Schwedt en Henkjan Smits in de Nederlandse vakjury. Hoe heeft zij het songfestival beleefd, hoe verloopt de jurering in de praktijk en hoe kan het dat er relatief weinig douze points waren voor Duncan, maar hij toch won?

Omdat het songfestival volgend jaar in Nederland plaatsvindt moet er van alles worden geregeld. Verslaggever Chris van Mersbergen dook erin en verdiepte zich in de drie belangrijkste elementen: de stad, de locatie en het geld. Natuurlijk moeten er ook presentatoren worden geselecteerd. Een van de namen die rondgaat op internet is Tim Douwsma. Tijdens De Ochtend Show to go zijn we bij hem op bezoek: ziet hij het zitten om het Eurovisie Songfestival 2020 te presenteren?

Presentatoren zijn Hila Noorzai en Manuel Venderbos.

Volg De Ochtend show to go op InstagramTwitter en Facebook.

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show:

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes.

  1. Fiasco dreigt voor slager na ludieke guldenactie: ‘Maar ik had dit nooit willen missen’

    Fiasco dreigt voor slager na ludieke guldenac­tie: ‘Maar ik had dit nooit willen missen’

    Een ludieke actie van een feestvierende slagerij om klanten nog één dag met guldens te laten betalen, eindigt mogelijk met grote financiële gevolgen. Wat blijkt: slager Johannes Hoekstra kan de verkregen guldens niet inleveren, omdat De Nederlandsche Bank geen guldenbiljetten van bedrijven meer accepteert. ,,Dat is heel vervelend, maar één ding is in elk geval zeker: dit weekend pakken ze ons niet meer af.”