Veteranen in Doorn maken zich grote zorgen dat ze hun ‘veilige plek’ om te wonen kwijtraken. Links, met hond, Esther Frijlink.
Volledig scherm
PREMIUM
Veteranen in Doorn maken zich grote zorgen dat ze hun ‘veilige plek’ om te wonen kwijtraken. Links, met hond, Esther Frijlink. © William Hoogteyling

Speciaal wijkje voor oorlogsveteranen dreigt te verdwijnen: 'Wat als ze hier vuurwerk afsteken?’

Veteranen in Doorn vrezen voor verlies van hun veilige woonplek. De oud-militairen kampen met soms zware gevolgen van gebeurtenissen tijdens hun diensttijd en zien vol afgrijzen hun vertrouwde woongemeenschap veranderen door nieuwbouw en verkoop van huizen. ,,Mensen moeten overgeven van de spanning.”

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. LIVE | Met ruim 22.000 positieve tests is stijging stabiel, Marokko weert buitenlandse vluchten
  coronavirus

  LIVE | Met ruim 22.000 positieve tests is stijging stabiel, Marokko weert buitenland­se vluchten

  Het aantal positieve coronatests groeit nauwelijks meer. Het RIVM registreerde afgelopen etmaal 22.193 nieuwe besmettingen. Dat is vergelijkbaar met voorgaande dagen. Momenteel liggen er 2650 Nederlanders met Covid-19 in de ziekenhuizen. Dat zijn er 26 meer dan zaterdag, meldt het LCPS. Verder zijn er ook in Denemarken twee besmettingen met de omicronvariant gemeld, nadat dat eerder al in onder andere België, Duitsland en Nederland gebeurde. Oudere berichten vind je hier.