Volledig scherm
PREMIUM
FNV-leden tijdens een bijeenkomst over het pensioenakkoord. De vakcentrale laat leden in een referendum stemmen over een nieuw pensioenstelsel © ANP

Stemmen over het pensioenakkoord: ‘Het is alles of niets’

Met geknepen billen kijkt politiek Den Haag vandaag naar het FNV-hoofdkwartier in Utrecht. Een ‘nee’ van de vakbond tegen het pensioenakkoord is niet alleen voor het kabinet een rampscenario, maar ook voor de vakbond als serieuze onderhandelingspartner. ,,Het is alles of niets.”

Minister-president Mark Rutte heeft een broertje dood aan ‘Wat als?’-vragen. Hij moet niet speculeren, maar regeren, vindt de premier. Maar heel soms maakt hij een uitzondering, zoals nu. ,,Er is geen plan B”, luidt de waarschuwing aan de leden van de FNV.

  1. Arbeidsmigranten in Heino vrezen ‘grillige’ parkbeheerder: ‘We hebben geen enkele bescherming’
    PREMIUM

    Arbeidsmi­gran­ten in Heino vrezen ‘grillige’ parkbeheer­der: ‘We hebben geen enkele bescher­ming’

    Niet de slechte huisvestingsomstandigheden, maar het volledig overgeleverd zijn aan de grillen van de beheerder is het grootste probleem op park Old Heino, in het hart van Salland. ,,Als de beheerder het op jou gemunt heeft, loop je het gevaar van het park te worden gestuurd. Hij komt ook onaangekondigd huisjes binnen om controles op bijvoorbeeld drugs uit te voeren. We hebben geen enkele bescherming”, zegt de Poolse parkbewoner Pawel Staśkewicz (33).