Volledig scherm
PREMIUM
FNV-leden tijdens een bijeenkomst over het pensioenakkoord. De vakcentrale laat leden in een referendum stemmen over een nieuw pensioenstelsel © ANP

Stemmen over het pensioenakkoord: ‘Het is alles of niets’

Met geknepen billen kijkt politiek Den Haag vandaag naar het FNV-hoofdkwartier in Utrecht. Een ‘nee’ van de vakbond tegen het pensioenakkoord is niet alleen voor het kabinet een rampscenario, maar ook voor de vakbond als serieuze onderhandelingspartner. ,,Het is alles of niets.”

Minister-president Mark Rutte heeft een broertje dood aan ‘Wat als?’-vragen. Hij moet niet speculeren, maar regeren, vindt de premier. Maar heel soms maakt hij een uitzondering, zoals nu. ,,Er is geen plan B”, luidt de waarschuwing aan de leden van de FNV.

  1. Knutselen aan de mens: een vloek én een zegen
    PREMIUM

    Knutselen aan de mens: een vloek én een zegen

    De knapste koppen van Nederland vertellen deze zomer over ontwikkelingen in hun vakgebied in de Zomeruniversiteit. Vandaag deel 2: De nieuwste gentechnologie brengt mogelijkheden in beeld die lang sciencefiction leken. Biomedisch ethicus Guido de Wert beantwoord vragen als: Hoe ver zijn we nog verwijderd van nare ziektes uit te schakelen in ons dna, baby’s met blauwe ogen op bestelling en voortplanting van twee mensen van hetzelfde geslacht?