Volledig scherm
strooiwagen © ANP

Strooiwagens in grote delen van land weg op vanwege voorspelde gladheid

In grote delen van het land zijn vanavond strooiwagens de weg opgegaan. Dat zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. De wagens met zout moeten voorkomen dat de wegen glad worden.

Het strooien begon in Limburg. Daarna volgden Zeeland en Noord-Brabant en later ook Gelderland, Overijssel en Noord-Holland. In de overige provincies is zout strooien nog niet nodig, zegt de woordvoerder.

Rijkswaterstaat wil de wegen op tijd begaanbaar maken. ,,We willen voorkomen dat de strooiwagens vast komen te zitten in de ochtendspits”, aldus de woordvoerder.

Strooien is nodig omdat er temperaturen worden verwacht van rond de nul graden.

  1. Knallende ‘crematie’ van traditie
    PREMIUM

    Knallende ‘crematie’ van traditie

    Het verkeer op de Westduinweg kan aan het begin van de zondagmiddag niet meer voor- of achteruit. Mannen, jongens, en zelfs een kind, springen uit de auto, halen spandoeken te voorschijn. De capuchons van hun zwarte hoodie ver over hun hoofd getrokken. Sommigen van hen zijn nog extra beschermd tegen herkenning door een doek voor hun gezicht. Ze schreeuwen, trekken vast een blikje bier open. Her en der klinken harde vuurwerkknallen. Af en toe leegt iemand zijn blaas in een brandgang.