Eric van der Burg, staatssecretaris van Asiel en Migratie, staat de pers te woord op het Binnenhof voorafgaand aan de wekelijkse ministerraad.
Volledig scherm
PREMIUM
Eric van der Burg, staatssecretaris van Asiel en Migratie, staat de pers te woord op het Binnenhof voorafgaand aan de wekelijkse ministerraad. © ANP

Syrische moeder wint zaak tegen ‘absoluut kulbeleid’: ‘Elke jurist zag dit aankomen’

Het kabinet moet het nareizen van familieleden van asielzoekers weer mogelijk maken om een reeks aan ‘onnodige’ rechtszaken te voorkomen. Dat adviseren advocaten nu de voorzieningenrechter oordeelt dat de omstreden nareismaatregel - zoals verwacht - geen wettelijke basis kent. ,,Als de staatssecretaris zijn fout niet toegeeft, gaat dit de overheid veel tijd en geld kosten.”

  1. Topadvocaat Knoops na snoeihard rapport: Nabestaanden Peter R. de Vries kunnen de staat aanklagen

    Topadvo­caat Knoops na snoeihard rapport: Nabestaan­den Peter R. de Vries kunnen de staat aanklagen

    De nabestaanden van Peter R. de Vries, advocaat Derk Wiersum en kroongetuige Nabil B. kunnen op grond van de harde conclusies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid de staat aansprakelijk stellen voor immateriële en materiële schade, stelt topadvocaat Geert-Jan Knoops tegen deze site. Het uitgelekte conceptrapport zou uitwijzen dat politie en justitie veel steken hebben laten vallen op het gebied van beveiliging. ,,Dit kan zeker als basis dienen voor verdere juridische stappen.”