Volledig scherm
Hekwerk rond de Pompekliniek in Nijmegen. © ANP

Tbs'er uit Nijmeegse Pompekliniek ontsnapt tijdens verlof, nog steeds zoek

NIJMEGEN - Een tbs'er uit de Pompekliniek in Nijmegen is gisteravond ontsnapt. Dat bevestigt een woordvoerder van de kliniek aan deze krant. De man werd al eerder overgeplaatst vanwege het vluchten tijdens een verlofperiode.

De woordvoerder geeft verder geen informatie over de achtergrond van de ontsnapte man. Er is een opsporingsbevel uitgezet en er wordt nog gezocht naar de man. 

Het Openbaar Ministerie (OM) is verantwoordelijk voor de opsporing. Ook de woordvoerder van het OM reageert inhoudelijk niet op de zaak. Op de vraag of de man een gevaar is voor de maatschappij, wordt niet gereageerd.
De tbs'er is overigens niet uit de kliniek ontsnapt, maar heeft zich niet tijdig gemeld na een verlof.

Eerdere incidenten

Vorig jaar ontsnapte er een tbs'er uit de Pompekliniek. Een 50-jarige man knipte destijds een gat in het hek en nam vervolgens de benen. 

Eerder dit jaar zijn er al verschillende incidenten voorgevallen in diverse tbs-klinieken. Zo werd een medewerkster van de Limburgse tbs-kliniek de Rooyse Wissel afgelopen mei verkracht door een van de patiënten. En begin deze maand bleek na onderzoek van deze krant dat in de psychiatrische kliniek FPA Utrecht in Den Dolder drugshandel en drugsgebruik nog iedere dag voorkwam. 

  1. Verkrachting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Verkrach­ting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Het OM overweegt de verkrachtingszaak waarin Gökmen Tanis verdachte is samen te voegen en gelijktijdig te behandelen met de behandeling van de tramaanslag. Dat zegt het OM in reactie op vragen van deze nieuwssite. ,,Een beslissing daarover is nog niet genomen,” aldus het OM. Tanis moet op 1 juli voor het eerst voor de rechter komen vanwege de aanslag op de tram. Twee weken later is de verkrachtingszaak gepland.