Een tekening van hoe de vrouw er vermoedelijk uitzag toen ze nog leefde
Volledig scherm
Een tekening van hoe de vrouw er vermoedelijk uitzag toen ze nog leefde © Politie

Tekenaar brengt doodgeschoten vrouw tot leven in zoektocht naar haar identiteit

Ze werd al in juni naakt en dood aangetroffen in een weiland bij Westdorpe (Zeeland), maar nog steeds weet niemand wie ze is. In een ultieme poging om achter haar identiteit te komen heeft de politie nu een tekening gemaakt van hoe de onbekende doodgeschoten vrouw er bij leven uit moet hebben gezien. Uitzonderlijk genoeg zijn er nu ook medische gegevens van haar vrijgegeven.

De maanden verstrijken en nog steeds heeft niemand aan de bel getrokken over het lot van de vrouw. Geen familie, geen bekenden, geen vrienden en geen werkgevers. Het lijkt wel alsof de vrouw volslagen anoniem door het leven ging. Volgens de politie moet ze elders zijn vermoord en werd ze daarna aan de Sint Anthoniekade op de Nederlands-Belgische grens achtergelaten in het weiland. Naakt.

De zoektocht naar de identiteit van de doodgeschoten vrouw is al sinds juni aan de gang. De moordzaak heeft de willekeurige titel ‘Botticelli’ meegekregen. Aan het slachtoffer wordt gerefereerd als ‘de vrouw’ of ‘zij’. Er is geen naam, geen identiteit, niemand die haar mist. Althans: niemand die dat meldt. Na herhaaldelijke oproepen van de politie kwamen er uiteindelijk ruim vierhonderd tips binnen, maar de gouden tip zit er nog steeds niet bij. Ook haar dna blijkt niet in de databank van vermiste personen te zitten.

Nu is er dan een zogenoemde ‘post mortem-tekening’ gemaakt. De politie verspreidde wel al foto’s van de overleden vrouw, maar er was nog geen beeld beschikbaar van hoe ze er bij leven uit moet hebben gezien. Een gespecialiseerde tekenaar heeft nu, rekening houdend met onder meer botstructuren, een reconstructie gemaakt.  

Operaties

Maar daar bleef het niet bij. De politie heeft ook bekendgemaakt dat de vrouw operaties heeft gehad aan haar eierstokken, baarmoeder, blindedarm en galbaas. Dit in een poging om artsen die de operaties uit hebben gevoerd bij het onderzoek te betrekken. 

De blanke vrouw moet tussen de 50 en 65 jaar oud zijn geweest, ze had kort rossig jaar en een normaal postuur. Ze was tussen 1,65 en 1,70 meter.  

Onder de tipgevers verwezen veel mensen naar vermiste vrouwen in Noorwegen (Anne-Elisabeth Hagen) en Duitsland (Monika Ritschel). De politie benadrukt dat de gevonden vrouw zeker niet een van deze twee mensen is. Tips blijven welkom, via 0900 8844 of anoniem: 0800-7000.

De doodgeschoten vrouw werd in augustus onder grote belangstelling begraven.

De onbekende dode vrouw werd in augustus begraven in Terneuzen
Volledig scherm
De onbekende dode vrouw werd in augustus begraven in Terneuzen © Theo Giele