Terrassen in Breda en Amsterdam ontruimd, elders paspoppen maar ook bier en bitterballen

Update / videoIn heel het land zijn terrassen bij wijze van protest weer neergezet. In Breda en Amsterdam werden gasten ontvangen, maar nadat de eerste drankjes geserveerd werden sloten de terrassen weer op last van handhavers. Veel andere horeca-ondernemers houden het bij een ludieke actie. Zij ontvangen geen gasten, maar zetten bijvoorbeeld paspoppen neer. In Vlaardingen waren échte bezoekers toegestaan en mocht zelfs alcohol worden geschonken.  

5 reacties

 • Pieter Zeeuw

  1 maand geleden
  Laat de horeca bedrijven samen een nieuwe BV openen met een terugkoop optie en lening bij de oorspronkelijke eignaar. Bij faillissement van de nieuwe BV kunnen ze dan gewoon weer door. Dan komen de boetes in de nieuwe BV, kan de nieuwe BV een rechtszaak aanspannen en zorgen dat ze open mogen blijven zolang de rechtszaak loopt.
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Dit heeft natuurlijk twee kanten, ik heb voor beide begrip, maar willens en wetens tegen de overheid ingaan daar heb je volgens mij alleen jezelf mee.
 • Hans 20947511 Smit

  1 maand geleden
  Horeca 'ondernemers' gaan blijkbaar dieper gebukt onder hun schulden bij bierbedrijven en vastgoedjongens dan onder empathie voor de door hen zo bewierookte klanten. Hoe harteloos en egoïstisch ben je niet om 'bevrijding' te eisen, terwijl je klanten hun leed in stilte dragen. Voor geen afscheid kunnen nemen van overledenen, je baan verliezen, je longen naar de kloten hebben of depressieve kinderen aan tafel, bestaat geen vergoeding. En daar helpt een uurtje terras à €20,-/pp ook niet echt..
 • Pieter Zeeuw

  1 maand geleden
  Angstige mensen en kwetsbaren kunnen indien ze dat willen de rest van het jaar veelal thuisblijven, totdat een groot deel gevaccineerd is. Dan gaan 99,5% van de mensen weer gewoon leven, werken en regelen dat de zorg over een paar maanden nog centjes kan ontvangen van ons. Ook werkt de 99,5% mee aan natuurlijke groepsimmuniteit.
 • Hennie Piek

  1 maand geleden
  Wat een zielloos die ketchup smeerde. Hij laat dus blijken tegen de acties van de horeca te zijn i. v.m. besmetting. Maar hij heeft wel lak aan de avondklok.
 1. ‘Hala (48) drogeerde oud-militair Marcel met een cocktail aan medicijnen en sloeg zijn schedel in’

  ‘Hala (48) drogeerde oud-militair Marcel met een cocktail aan medicijnen en sloeg zijn schedel in’

  De 48-jarige Hala E. uit Luton (Engeland), verdacht van moord op de 49-jarige oud-militair Marcel Hoogerbrugge in december 2017, gebruikte volgens het Openbaar Ministerie voor haar daad medicijnen die zij had gestolen van een hulpbehoevende vrouw. Dat meldde justitie donderdag op de eerste zittingsdag van de strafzaak bij de rechtbank in Assen. Vrijdag maakt het OM de strafeis bekend en komt de verdediging aan het woord.
 1. Australië herdenkt Prins Philip
  Play

  Australië herdenkt Prins Philip

 2. Spiksplinternieuwe priklocatie in Malden nauwelijks gebruikt
  Play

  Spiksplin­ter­nieu­we prikloca­tie in Malden nauwelijks gebruikt