TERUGLEZEN | Nieuw-Zeeland schort reisbubbel met Australië op, Israël wil niet-gevaccineerden weren uit drukke openbare ruimtes

CoronavirusDe GGD-sites voor test- en prikafspraken lagen vandaag weer enkele uren plat door een ddos-aanval, maar inmiddels zijn ze weer bereikbaar. Afgelopen etmaal zijn de minste mensen positief getest in twee weken. Wel is het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen weer verder gestegen. Duitsland zou Nederland morgen op de lijst plaatsen van hoogrisicolanden zetten, met alle gevolgen van dien, en in Italië heb je binnenkort een coronapas nodig om bars en restaurants te kunnen bezoeken. 

93 reacties

 • LJM Schaars

  2 weken geleden
  Volgens Joris Goedbloed het aantal personen dat wereldwijd in aanraking geweest is met COVID 0,002564%. De wereldbevolking bedraagt ongeveer 7 miljard mensen. 0,002564 % zijn dan geschat 18.000 personen. Weet niet hoe hij rekent maar wereldwijd zijn er al 200.0000.000 besmettingen vastgesteld en 4.300.000 doden door COVID volgens Wikipedia. De werkelijke cijfers zullen waarschijnlijk nog vele malen hoger liggen.
 • Joris Goedbloed

  2 weken geleden
  0,00002492 procent van de NL bevolking ligt vandaag in een ziekenhuis en is ook positief getest op Corona. In verhoudig tot voorgaande maanden is de verblijf tijd op verpleegafdelingen iets langer als de afgelopen tijd. Opmerkelijk is de daling van de aangeboden besmetting cijfers. Vandaag zakken deze weer heel snel. We houden de verblijf tijd in ziekenhuizen extra in de gaten omdat patienten kennelijk nu ineens langer opgenomen worden dan voorheen.
 • Mattie Veld

  2 weken geleden
  Maar goed dat de meeste mensen nog wel "nuchter" kunnen nadenken Joris.
 • Joris Goedbloed

  2 weken geleden
  Met de nieuwe gegevens wereldwijd betekent dat in procenten 0,002564 van de wereld bevolking in aanraking is geweest met COVID. Doorgerekend betekent dit dat de stelling dat Corona erg besmettelijk is geheel niet juist is anders was dit percentage al vele malen hoger geweest. Ook rijst de vraag of de reden waardoor besmetting ontstaat wel klopt, welke gesuggereerd word al bijna twee jaar lang ook in NL.
 • bert cornelissen

  2 weken geleden
  Het alleen besmettingen noemen is feitelijk onjuist, valse informatie. Het zijn positieve PRC tests.
 1. Expert maakt gehakt van aannames RIVM over deltavariant: ‘Volstrekt onderschat’
  PREMIUM

  Expert maakt gehakt van aannames RIVM over deltavari­ant: ‘Volstrekt onderschat’

  Als er één iemand is in Nederland die het RIVM en de politiek er al langer van probeert te doordringen dat de deltavariant serieus genomen moet worden, is het arts-microbioloog Bert Mulder van het Nijmeegse Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ). Stuk voor stuk maakt hij gehakt van de aannames die RIVM woensdag deed. ,,Er zijn dramatische beslissingen genomen op basis van ‘volstrekt onrealistische aannames over varianten’ die volgens hem ‘doordrongen’ zijn ‘van een veel te groot optimisme’.