The Voice-schandaal trekt duizend demonstranten naar Museumplein, oud-kandidaat aanwezig

VideoOnder het motto No blame, but change demonstreerden vandaag op het Amsterdamse Museumplein enkele honderden zichtbaar strijdbare betogers tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag en tegen het fenomeen dat niet de daders de schuld lijken te krijgen, maar vaak de slachtoffers. De excessen rond het tv-programma The Voice of Holland gaven de aanleiding voor de demonstratie.

7 reacties

 • Martin Reekers

  4 maanden geleden
  Je zal maar man zijn deze dagen, ben je mooi de lul.
 • Louis Jansen

  4 maanden geleden
  Dit wordt een heksenjacht op mannen. Het spreekt vanzelf dat je je poten thuis moet houden maar er zijn ook veel vrouwen die in een keer tor het besef komen dat ze zijn aangerand. Dat kan natuurlijk. Maar ik zou graag willen weten hoeveel vrouwen dit doen om een schreeuw van aandacht over iets heel anders. Mijn bijdrage zal vast over emotionele reacties teweeg brengen maar die zijn meestal van mensen die iets willen zeggen terwijl ze dit niet hebben mee meegemaakt. @ A Gerritsen: Eens
 • A. Diepeveen

  4 maanden geleden
  Ook een aspect het verhaal hier van mevrouw A Gerritsen! Ik vrees dat alle aandacht naar the voice gaat. Dit is namelijk 100% zeker niet het enige programma bij deze enige omroep waar het fout gaat! Dames melden!!
 • Rene Hart

  4 maanden geleden
  Waarom wordt er nu geprotesteerd,nadat er bekende Nederlanders bij betrokken zijn. En al die vrouwen,die hetzelfde overkwam en overkomt? Waarom is daar niet iedere dag voor geprotesteerd een heel jaar lang? Dot is een hype,al die andere vrouwen verdienden dit ook al veel langer. Allemaal meelopen met de hype. Niet verkeerd dat het gebeurd, maar had al veel eerder moeten gebeuren.
 • A Gerritsen

  4 maanden geleden
  Er zitten 2 kanten aan. Tuurlijk zijn er mannen fout, maar zolang vrouwen ook niet kijken naar eigen gedrag verandert er niks. Vrouwen doen er alles aan om sexy te zijn. Uitdagend gekleed, zwoele zoenlippen op foto,s. Alles om de man te behagen. Vrouwen profileren zich vaak als lustobjekt. Het begint al bij jonge meiden. Vrouwen kijk naar jezelf kritisch. O ja, ik ben een vrouw van 70. Erger me al jaren aan het zgn sexy grdrag van vrouwen. Alles moet sexy, schrap dat woord !
 1. Een hand op je billen in een overvolle tram: naast de Voice ook aandacht voor seksuele intimidatie in het OV
  Play
  VIDEO

  Een hand op je billen in een overvolle tram: naast de Voice ook aandacht voor seksuele intimida­tie in het OV

  Door een man achternagezeten worden in de trein, een hand op je billen in de tram. Meer dan honderd demonstranten spraken zich vandaag op het Jaarbeursplein in Utrecht uit tegen seksuele intimidatie in het openbaar vervoer. „Het wordt tijd dat anderen zich hier verantwoordelijk voor gaan voelen, dat mijn veiligheid en die van andere vrouwen serieus wordt genomen.”