Volledig scherm
Foto ter illustratie © Eldridge Pentury

Tieners geboeid afgevoerd van school om zware mishandeling in Goes

Agenten hebben gisterochtend op een Walcherse middelbare school twee jongens aangehouden voor een zware mishandeling in Goes op 21 november vorig jaar. Het gaat om een 14-jarige jongen uit ’s Gravenpolder en een 16-jarige jongen uit Kruiningen. Ze werden geboeid afgevoerd.

Op 21 november werd een 15-jarige jongen uit Goes ’s ochtends zwaar mishandeld bij het station in zijn woonplaats. Terwijl hij op de grond lag, werd hij meerdere keren geschopt. Hij liep onder meer een gebroken neus op. Diezelfde morgen werd hij bij het station in Middelburg nog eens door een andere jongen bedreigd met de dood, als hij aangifte zou doen.

Volgens een van de rechercheurs werd een jeugdagent de volgende dag door een teamleider van de school gebeld. ,,Die vertelde wat er was gebeurd. Het slachtoffer en de daders zaten op dezelfde school. Het slachtoffer was uiteindelijk ziek naar huis gegaan en daarna met zijn moeder naar de dokter en het ziekenhuis gegaan. De mishandeling en de bedreiging hadden veel impact op het slachtoffer. De daders werden door de school geschorst en wij zijn een onderzoek gestart.’’

Handboeien

Het onderzoek liep enige vertraging op, doordat de aangifte tijdelijk werd ingetrokken, volgens politiewoordvoerder Alwin Don omdat de families elkaar kennen. ,,Dan is het soms een lastige afweging. Uiteindelijk is het toch officieel geworden, want het is een ernstige zaak.’’

De twee jongens zijn daarom gisteren alsnog aangehouden. Dat is volgens de politie in overleg met de schoolleiding bewust op school gedaan om de ernst van de zaak te benadrukken. De jongens zijn geboeid afgevoerd en naar een politiecellencomplex gebracht. De politie wil niet zeggen om welke school het gaat.

De jongeren zijn gisteren door de politie verhoord. Zij bleken open te staan voor mediation door het openbaar ministerie. Justitie zal dit proces begeleiden. Mediation kan een waardevolle aanvulling op een rechtszaak zijn. Zeker omdat de betrokkenen nog met elkaar door moeten en elkaar kunnen tegenkomen. Het helpt slachtoffers vaak bij de verwerking van het leed.

 1. Nederland begint aan reeks tropische dagen, vanaf nu code oranje met kans op code rood

  Nederland begint aan reeks tropische dagen, vanaf nu code oranje met kans op code rood

  De komende dagen ligt in een flink deel van het land de temperatuur ruim boven de 30 graden. Het KNMI heeft voor heel Nederland (uitgezonderd de Wadden) code oranje afgegeven. Later deze week is er zelfs kans dat er een weeralarm, een code rood, komt. Het RIVM heeft inmiddels ook een hitteplan afgekondigd voor heel Nederland. Donderdag wordt de warmste dag van de week met temperaturen oplopend tot 38 graden.
 2. De suggestie dat De Zwarte Cross moedwillig een club wil buitensluiten, is lachwekkend
  PREMIUM
  column

  De suggestie dat De Zwarte Cross moedwillig een club wil buitenslui­ten, is lachwek­kend

  Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt. De humorloze gevoeligheid die momenteel door Nederland rondwaart, bereikte gisteren een nieuw dieptepunt toen de organisatie van De Zwarte Cross zich genoodzaakt voelde om excuses te maken voor wat teksten. Het festival, dat bekendstaat om zijn maatschappelijke betrokkenheid én satirische uitingen, kreeg zware kritiek te verduren omdat er een bordje en een zeil was opgehangen met de teksten ‘Allah’s afbakbar’ en ‘Leve de Kleurling’.