De kist van Nelis Latupeirissa wordt vanuit Het Centrum naar zijn laatste rustplaats gebracht. De opname van de uitvaart is voor iedereen op Youtube te bekijken.
Volledig scherm
PREMIUM
De kist van Nelis Latupeirissa wordt vanuit Het Centrum naar zijn laatste rustplaats gebracht. De opname van de uitvaart is voor iedereen op Youtube te bekijken. © Het Centrum

Tientallen uitvaarten staan openbaar op YouTube: ‘Verbaasd dat iedereen ze kan bekijken’

Tientallen uitvaarten van overledenen zijn van begin tot eind op YouTube te bekijken. Opnames, die mensen tonen in verdrietige omstandigheden, rond de baar met een al dan niet geopende kist van hun dierbare. Wat velen niet weten, is dat deze livestreams vaak voor altijd zichtbaar blijven. „Dit wisten we echt niet.”

10 reacties

 • Bert van Asselt

  1 week geleden
  Bij de gerenommeerde crematoria die live-streams verzorgen is dit afgeschermd en wordt er niet met You-tube gewerkt.
 • jo Gun

  2 weken geleden
  belachelijk, kijken naar de ellende van de mens, maar er zijn mensen die daar op kikken
 • Will Esser

  2 weken geleden
  In het verleden meegemaakt dat begrafenisondernemer het streamt en het via hun site voor genodigden te bekijken is . Geen enkel probleem ze moeten het alleen willen. Maar ook daar moet de kassa rinkelen dus niks voor niks
 • H Peters

  2 weken geleden
  Het word gestreamd voor degene die om welke reden dan ook bv ziek, verblijf in buitenland etc niet aanwezig kunnen zijn, zodat zij toch die dienst kunnen meemaken. Fijn dat het kan toch!? Persoonlijk zie ik geen bezwaar erin dat anderen het ook kunnen zien. Het is immers een openbaar gebeuren en ter plekke kan ook iedereen er naar toe om bij te wonen. Het lijkt mij dat Google voor zoiets het beleid wel kan veranderen bv na 5 jr.verwijdering. Niemand kijkt voor de lol naar uitvaartdiensten.
 • J Schouten

  2 weken geleden
  @joan: dat is iets als het onmogelijk maken om van de tv op te nemen. Dat is nooit onmogelijk, want het komt altijd op je scherm terecht. Dus, het kan gewoon niet. Enige oplossing is om geen gebruik te maken van diensten van een advertentie bedrijf (Google/YouTube), maar een streaming bedrijf te betálen voor de dienst die je afneemt.