Volledig scherm
PREMIUM
Een omwonende van de Rinnengommerlaan laat haar hond uit. Hier werden ook twee vrouwen neergestoken. © Jean-Pierre Jans

‘Toen we hoorden dat hij gearresteerd was, moesten we allemaal huilen’

MESSENTREKKER gepaktBijna een half jaar na de eerste van een reeks mysterieuze steekpartijen in Noord-Holland heeft de politie een verdachte gepakt. De opluchting is groot, vertelt de moeder van een van de slachtoffers. ‘We konden de kist al bestellen'. 

De politie had het gezin al iets eerder geïnformeerd over de doorbraak dan de buitenwereld. Woensdagavond ging de telefoon in Egmond-Binnen. ,,Esmee woont al op zichzelf maar was toevallig ook hier thuis”, vertelt haar moeder Jolanda aan deze website. ,,Ze hadden iemand gearresteerd, vertelde de agent. ‘Jeetje, hij is gepakt', zei ik. Dat kwam wel hard binnen hier. We moesten allemaal huilen. Het was emotioneel, we zijn opgelucht natuurlijk.”

  1. Afgeperste fruithandel bedreigd door drugscriminelen: ‘Eén van jullie medewerkers wordt geliquideerd’
    PREMIUM

    Afgeperste fruithan­del bedreigd door drugscrimi­ne­len: ‘Eén van jullie medewer­kers wordt geliqui­deerd’

    Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van een groente en fruithandel in de Gelderse plaats Hedel afgeperst en bedreigd met de aankondiging dat ‘een willekeurige medewerker’ zou worden liquideerd als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen. De twee verdachten van de criminele feiten blijven voorlopig vastzitten, oordeelde de rechter vandaag.