Staatssecretaris Menno Snel van Financiën (rechts) ontvangt een zwartboek van het meldpunt kinderopvangtoeslag. Het meldpunt verzamelde klachten van ouders wiens toeslag onterecht is stopgezet door de Belastingdienst.
Volledig scherm
Staatssecretaris Menno Snel van Financiën (rechts) ontvangt een zwartboek van het meldpunt kinderopvangtoeslag. Het meldpunt verzamelde klachten van ouders wiens toeslag onterecht is stopgezet door de Belastingdienst. © ANP

Toeslagenaffaire: ‘Top belastingdienst verantwoordelijk’

updateHoge ambtenaren van de Belastingdienst gaven ruim baan aan een speciaal fraudeteam dat zonder behoorlijk onderzoek en onwettig toeslagen stopzette bij honderden ouders, bericht Trouw. Daarmee ontspoorde de sinds 2014 slepende fraudejacht rond de kinderopvangtoeslag. De Tweede Kamer eist opheldering. 

  1. Kopstukken Mexicaans kartel in ons land gesignaleerd: ‘Nederland kan mondiale producent worden’
    PREMIUM
    Video

    Kopstukken Mexicaans kartel in ons land gesigna­leerd: ‘Nederland kan mondiale producent worden’

    De politie maakt zich grote zorgen om de opkomst van crystal meth, waarvan in 2020 nu al een recordaantal labs werd opgerold. Bovendien blijken twee kopstukken van het gevreesde Mexicaanse Sinaloa-kartel vorig jaar Nederland te hebben bezocht. Waarom pillenboeren overstappen op deze verwoestende drug, ze in de leer moeten bij Mexicanen en de politie deze opmars uit alle macht probeert tegen te houden. ,,Als je dit laat lopen kan Nederland uitgroeien tot een mondiale producent, met al het geweld dat daarmee gepaard gaat.”