Staatssecretaris Menno Snel van Financiën (rechts) ontvangt een zwartboek van het meldpunt kinderopvangtoeslag. Het meldpunt verzamelde klachten van ouders wiens toeslag onterecht is stopgezet door de Belastingdienst.
Volledig scherm
Staatssecretaris Menno Snel van Financiën (rechts) ontvangt een zwartboek van het meldpunt kinderopvangtoeslag. Het meldpunt verzamelde klachten van ouders wiens toeslag onterecht is stopgezet door de Belastingdienst. © ANP

Toeslagenaffaire: ‘Top belastingdienst verantwoordelijk’

updateHoge ambtenaren van de Belastingdienst gaven ruim baan aan een speciaal fraudeteam dat zonder behoorlijk onderzoek en onwettig toeslagen stopzette bij honderden ouders, bericht Trouw. Daarmee ontspoorde de sinds 2014 slepende fraudejacht rond de kinderopvangtoeslag. De Tweede Kamer eist opheldering. 

  1. Justitieminister Yeşilgöz knipt bij Op 1 haar af als steun aan Iraanse vrouwen

    Justitiemi­nis­ter Yeşilgöz knipt bij Op 1 haar af als steun aan Iraanse vrouwen

    Uit solidariteit met de vrouwen in Iran heeft minister van Justitie Dilan Yeşilgöz donderdagavond in de uitzending van Op 1 een stuk van haar haar afgeknipt. Ze deed dat naar aanleiding van een actie van de Turks-Nederlandse columniste en presentatrice Yesim Candan, die bekende vrouwen oproept de schaar in het haar te zetten als steunbetuiging aan de Iraanse vrouwen. Zelf knipte Candan eveneens een deel van het haar af. Ook Op 1-presentatrice Fidan Ekiz zette in de uitzending de schaar in de lokken.