De lange rij met wachtenden.
Volledig scherm
De lange rij met wachtenden. © Privéfoto

Topdrukte bij priklocaties: zes uur wachten voor boosterprik

Het is zo extreem druk op de priklocaties in Gouda, Alphen aan den Rijn en Leiden, waar mensen zonder afspraak een boosterprik kunnen halen, dat GGD Hollands Midden mensen vraagt om niet meer te komen. Direct bij opening van de locatie in Leiden zaterdag om 09.00 uur stond er al een rij van omgerekend zes uur, aldus een woordvoerster.

5 reacties

 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  Zoals de GGD Hollands Midden wel de zaken goed op orde heeft en de prik capaciteit op peil heeft gehouden, zo had dat in heel Nederland moeten zijn!!! Compleet onbegrijpelijk dat overal elders werd afgeschaald en afgebroken terwijl al lang duidelijk was dat er eerdaags geboosterd zou moeten worden. En waarom worden niet zoals in Duitsland ook de huisartsen ingezet? Dit incapabele kabinet & OMT blinkt uit in achter de feiten aanlopen.
 • frank jansen

  2 maanden geleden
  Altijd prijs hier. Of een booster of corona door de drukte.
 • Ron van Dijk

  2 maanden geleden
  Fijn! Vanaf 1 december zou ik mijn booster mogen krijgen,dus ik hoop dat de GGD in Nijmegen ook zometeen de tent opengooit. Mijn mouw heb ik alvast opgestroopt.
 • A Gerritsen

  2 maanden geleden
  Walgelijke vertoning. Schooien om een prik. Hoezo..dit hadden we niet verwacht ! Gooi dan meer geboortejaren open, dat was veel eerlijker !
 • Ruud Backus

  2 maanden geleden
  Boosterprik ken geven terwijl je de grootste besmettingsbron, de scholen, instant houdt?? Bij ons thuis noemen we dat dweilen met de kraan open..!
 1. Door corona is er voor hen geen plek in ziekenhuis: ‘Wat als ik straks uitzaaiingen heb?’
  PREMIUM

  Door corona is er voor hen geen plek in ziekenhuis: ‘Wat als ik straks uitzaaiin­gen heb?’

  Dagelijks aan de medicijnen om de pijn te onderdrukken, sluimerende angst dat de kanker uitzaait, een donornier die maar niet kan worden geplaatst. Patiënten die door de coronadrukte in de ziekenhuizen niet aan de beurt komen voelen zich bang, machteloos, gefrustreerd en zijn boos, blijkt uit de vele tientallen reacties die we kregen op een oproep. Een portret van acht wachtenden.
 2. Kerstfeest in Oslo eindigt in superspread-event, vrees voor grote omikron-uitbraak

  Kerstfeest in Oslo eindigt in super­spread-event, vrees voor grote omikron-uit­braak

  Een kerstfeest in de Noorse hoofdstad Oslo is uitgelopen op een zogeheten superspread-event. Zeker dertien aanwezigen raakten tijdens de festiviteiten besmet met de omikronvariant van het coronavirus. Experts vrezen dat het totaal aantal besmettingen richting de zestig zal kruipen. Volgens de gezondheidsautoriteiten waren de feestgangers allemaal volledig gevaccineerd. De Noorse regering neemt landelijke maatregelen om de verspreiding in te dammen.