Trainer Argon op non-actief na racistische uitlatingen

VideoVoetbalvereniging Argon heeft trainer Ron van Niekerk per direct op non-actief gezet. Dat meldt het bestuur van de eersteklasser op de website. De trainer raakte in opspraak nadat hij racistische opmerkingen gemaakt zou hebben en de spelersgroep niet meer met hem verder wilde.

De club heeft besloten Van Niekerk op non-actief te stellen ,,naar aanleiding van het beeld dat in de media is ontstaan’'. Van Niekerk kwam in opspraak omdat hij racistische opmerkingen gemaakt zou hebben in de wedstrijd tegen WV-HEDW. ‘Ga je wassen, zwarte lul’ zou een van de dingen zijn die de trainer heeft gezegd. 

Jocelino de Sa, Epi Kraemer, Ian Refos, Wouter Winters en Dylan Bergkamp, Romario Aroma en Augustine Yeboah gaven eerder aan niet meer voor het eerste elftal van Argon uit te willen komen. Ook teammanager Marcus de Jong had zijn spullen ingeleverd. De racistische uitspraken van de trainer waren voor hen de druppel na meerdere incidenten.

Excuses

Gisteren, na een publicatie in het AD, liet het bestuur al weten dat Van Niekerk afgelopen dinsdag, drie dagen na de het duel tegen WV-HEDW, zijn excuses heeft aangeboden aan de spelersgroep. In eerste instantie zou Van Niekerk nog aanblijven als hoofdtrainer. 

Speler Romario Aroma: ,,Hoe kan dit in 2019 nog gebeuren? Ik begrijp het echt niet. Dit kwam als een aanslag binnen. Spelers van WV-HEDW hebben aan mij bevestigd dat Ron die woorden heeft gezegd. Als ze Ron nu pas zouden ontslaan, komt dat alleen maar door de media-aandacht. De club had de trainer allang moeten laten gaan.”

Volledig scherm
Ron van Niekerk van Argon is op non-actief gezet. © Orange Pictures