Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP / ANP

Trek uit de Randstad neemt toe: ook Drenthe en Groningen zien westerlingen komen

De trek uit de Randstad houdt aan. Sterker: het gat tussen het aantal mensen dat uit de Randstad vertrekt en het aantal mensen dat erheen gaat, is zelfs nog groter geworden. Vrijwel alle gemeenten hebben inmiddels een positief verhuissaldo met de Randstad.

13 reacties

 • Cor Beets

  2 maanden geleden
  Beste mensen die trek uit de Randstad en andere provincies bestaat al meer dan 60 jaar . Ik denk dat in de betuwe alleen al 50 % van de inwoners oorspronkelijk buiten de Betuwe vandaan komen. Ik rijdt taxi met een bus maar van de dag opvangen die we rijden zijn mensen boven de 70 jaar en komt er ongeveer 60% buiten de Betuwe vandaan. Dus stop met die meldingen in de krant met iets wat al jaren gebeurd
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  @Geert Loermans nou weet al dacht het toch. mondereaardigheidscoomplex wil je even verklaren wat dit woord betekend. kom vaker van die zelfverzinde woorden van jou tegen jij lijkt wel een politicus die spreken en schrijven ook een of ander niet begrijpbare koeterwaals.
 • Geert Loermans

  2 maanden geleden
  @Johann Janssen als jij denkt dat de "randstedelingen" zich verheven voelen dan heb je zeker een mondereaardigheidscoomplex. Ken je trouwens randstedelingen die zich in het Oosten hebben gevestigd? Nee hè.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  @Geert Loermans "Uit de reacties blijkt maar weer dat hier in het oosten een minderewaardigheidscompex heerst". Waar haal jij deze wijsheid vandaan. Import zeker die zich hoog boven de mensen hier in het oosten verheven voelt. logisch dat wij dat soort lieden niet pruimen.
 • JCAW Willemse

  2 maanden geleden
  Van mij mogen die ouderen ze daar blijven, we kunnen voor onze eigen inwoners al amper genoeg bouwen. Veel jongvolwassenen moeten naar andere gemeentes verhuizen, terwijl ze het liefst in hun eigen omgeving willen blijven. Mentaliteit van de randstad is ook totaal anders. Gezinnen vind ik toch anders, ik gun ieder kind een jeugd hutten bouwen, crossen in de bossen etc.