Twaalf jaar cel voor man die aanstaande ex-vrouw wilde doodschieten

Een 51-jarige man uit de Limburgse plaats Kelpen-Oler heeft twaalf jaar cel gekregen voor poging tot moord op zijn vrouw. De twee waren verwikkeld in een echtscheiding.

Volledig scherm
De man was zijn vrouw gevolgd en heeft haar meerdere malen beschoten. © Shutterstock

De rechtbank in Maastricht achtte bewezen dat de man haar was gevolgd naar een vakantiehuis in Vijlen, waar ze schoonmaakte, en haar daar drie keer heeft beschoten. Ze heeft aan de verwondingen blijvend letsel overgehouden.

De vrouw was in januari vorig jaar bezig spullen in haar auto te leggen toen ze van achteren werd beschoten. Ze werd twee keer geraakt en toen ze zich omdraaide herkende ze haar man, ook al was die verkleed. Hij schoot nogmaals toen ze al op de grond lag.

GPS-tracker

De vrouw heeft de schietpartij ternauwernood overleefd. Volgens de rechters heeft de man zijn vrouw gevolgd met een gps-tracker en heeft hij ook nog wandelaars bedreigd die op het geluid van de schoten waren afgekomen.

,,Ik wilde haar goed laten schrikken, maar ik zou haar nooit dood willen hebben’’, sprak de dader tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak. Door alle voorbereidingshandelingen acht de rechtbank voorbedachten rade en dus poging tot moord bewezen.

Zo zijn er briefjes gevonden met aantekeningen over wat hij niet mocht vergeten. ,,Het was geen waarschuwingsschot, dus poging tot moord is daarmee bewezen’’, aldus de rechter. De man ontkende oorspronkelijk, maar heeft later bekend en betuigde spijt. ,,Mijn vrouw verdient mij niet meer. Het is over.’’