Twee arrestaties na schietincident 'mannen met gewaden' op Veluwe

VIDEODe politie heeft twee personen aangehouden na een mogelijk schietincident op de Veluwe. Met een arrestatieteam zijn zaterdag aan het eind van de middag twee mensen uit een huis in Hattem gehaald, het pand wordt doorzocht. Getuigen spreken van 'mannen in gewaden'. 

Drie mannen en twee vrouwen liepen met hun handen op hun hoofd de woning uit. Uiteindelijk zijn twee van de mannen ook daadwerkelijk aangehouden. Nadat de personen buiten waren hebben de agenten van het arrestatieteam met getrokken wapens de woning doorzocht. Volgens een getuige ging het er relatief rustig aan toe. Er is in de woning niets verdachts gevonden. 

De politie benadrukte dat er geen aanwijzingen zijn dat er iemand is beschoten, wel is er mogelijk geschoten. Het onderzoek is nog niet afgerond, meldt de politie zaterdagavond laat.

Naast de melding van het schot kreeg de politie bericht dat er iemand is weggerend uit het bos. Het zou volgens getuigen gaan om mannen in lange gewaden. ,,Die twee meldingen waren samen reden om een onderzoek in te stellen en uit te rukken," zegt woordvoerder Siemen Klok. 

Volgens de politie hebben omstanders diverse verklaringen afgelegd. ,,We willen daar echter niets over zeggen."

Een politiehelikopter speurde vanmiddag in Wezep na een melding van een schot of knal. De heli op de foto is overigens een andere.
Volledig scherm
Een politiehelikopter speurde vanmiddag in Wezep na een melding van een schot of knal. De heli op de foto is overigens een andere. © anp
  1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na  corona-uitbraak op verpleegafdeling

    Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

    Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.