Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP

Tweet over bekeuring hardrijdende Eredivisiespeler leidt tot kritiek

Een Eredivisiespeler heeft gisteravond op de A28 bij Zwolle een bekeuring gekregen omdat hij 40 kilometer per uur te hard reed. Het feit dat zijn beroep vermeld wordt in een tweet van het Politie Team Verkeer Oost-Nederland heeft tot kritiek op Twitter geleid. ,,Het is zo anoniem genoeg. Niemand weet wie het is en het trekt wel de aandacht”, zegt woordvoerder Chantal Westerhoff van de politie in reactie hierop.

Ze is zelf niet verantwoordelijk voor de plaatsing van de tweet en weet ook niet de reden waarom tot deze formulering is gekozen, maar kan zich voorstellen dat het bedoeld is om de aandacht te vestigen op het feit dat je niet te hard moet rijden. ,,We hebben lang geleden besloten om mensen zo anoniem mogelijk te houden, dat we niet melden dat de ‘zoveel jarige burgemeester'  is aangehouden. Zolang de speler zelf niet meldt dat hij het was, blijft hij anoniem. Niemand weet wie het was. Daarom staat er ook geen leeftijd of woonplaats bij. En het is altijd een terugkerende discussie. Moet je wel of niet vermelden of het om Polen gaat of om wegwerkers bijvoorbeeld?”

Reacties

De letterlijke tekst van de tweet is: ,,Vanavond op de A28 bij Zwolle een speler uit de Eredivisie staande gehouden ivm 40+ snelheidsovertreding. Ondanks dat het voetbalseizoen net begonnen is staat hij nu al ,,op scherp”. 

Reacties op deze tweet zijn onder andere: ,,Blijkbaar wil de politie scoren. Wat is het belang van dat het een voetballer is?”, ,,Wat is de relevantie om iemands beroep te vermelden?”, ,,Schandalig om hier even een tweet over te maken. Zogenaamd lollig doen”, ,,Waarom moet er bij worden vermeld dat het een speler uit de Eredivisie is? Dit is indirect schending van de privacy. Met deze info is de persoon nu makkelijk te achterhalen. Flauw, sensatiebelust en overbodig bericht.” en ,,De politie op Twitter is soms even ongelukkig als PEC Zwolle voor het doel. Gênant.” 

 1. ‘Jij nam me mijn lieve Roos af... Je bent een lafaard’
  vader schrijft tramschutter

  ‘Jij nam me mijn lieve Roos af... Je bent een lafaard’

  René Verschuur verloor door de aanslag op een tram in Utrecht zijn dochter Roos (19). Het verdriet gaat nooit meer weg en hij vindt het ondraaglijk dat verdachte Gökmen Tanis maandag wil wegblijven bij zijn proces. Verschuur schreef hem daarom een brief die wij vandaag publiceren. Verschuur voelt zich tot op de dag vandaag schuldig. ,,Nooit nam ze de tram. Ik begon erover”, vertelt hij openhartig in een interview.
 2. Afgeperste fruithandel bedreigd door drugscriminelen: ‘Eén van jullie medewerkers wordt geliquideerd’
  PREMIUM

  Afgeperste fruithan­del bedreigd door drugscrimi­ne­len: ‘Eén van jullie medewer­kers wordt geliqui­deerd’

  Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van een groente en fruithandel in de Gelderse plaats Hedel afgeperst en bedreigd met de aankondiging dat ‘een willekeurige medewerker’ zou worden liquideerd als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen. De twee verdachten van de criminele feiten blijven voorlopig vastzitten, oordeelde de rechter vandaag.