Volledig scherm
De plaats delict. © Opsporing Verzocht

Twintiger aangehouden voor misbruik 76-jarige vrouw

De politie heeft 26-jarige man uit Zuidlaren aangehouden die wordt verdacht van het aanvallen en misbruiken van een 76-jarige vrouw in een bosgebied tussen Schipborg en Anloo in Drenthe. 

Het programma Opsporing Verzocht  besteedde gisteren aandacht aan het misdrijf. Vervolgens kon de verdachte man worden aangehouden. Of hij zichzelf heeft aangegeven of dat hij is gearresteerd naar aanleiding van tips, heeft de politie nog niet gemeld. 

De vrouw ging op zaterdag 6 juli wandelen met nordic walkingstokken. Ze parkeerde haar auto op een veld naast een mountainbike- en wandelroute. Op een zandpad iets verderop merkte ze dat ze achtervolgd werd. Ter hoogte van de grafheuvel Driemarkenpunt werd ze aangevallen en misbruikt. De man is er na zijn daad vandoor gegaan in de richting van het veld waar de auto’s geparkeerd stonden. Het slachtoffer is naar huis gereden en heeft daar de politie gebeld.

Ondanks de aanhouding van de 26-jarige man is de politie nog steeds op zoek naar getuigen. De politie wil met mensen in contact komen die de bewuste zaterdagmiddag tussen 15.30 en 17.00 uur in de omgeving waren. Het slachtoffer heeft in elk geval een stel gezien waarvan de vrouw eveneens met stokken wandelde. Ook zag ze een man op een fiets van rond de 70 jaar.