Volledig scherm
Man en hond gewond bij aanrijding Valkenswaard © Bert Jansen

Uitlaatrondje Valkenswaard loopt verkeerd af: auto raakt hondje en rijdt vervolgens door

 In Valkenswaard is vrijdagavond een hond aangereden door een auto. Door de klap viel ook het baasje van het dier naar de grond. De automobilist weigerde hulp te verlenen en reed door.

Het ongeluk gebeurde rond tien voor half twaalf aan de Sil in Valkenswaard. Een tegemoetkomende automobilist reed door nog onbekende oorzaak in op de man en de hond. Het dier werd geraakt, waarna ook de man naar de grond viel.

Door de klap sneuvelde de koplamp van de auto. In de buurt van de aanrijding zijn stukken van de lamp gevonden.

Hoe het nu met de hond gaat, is niet duidelijk. Over de ernst van de verwondingen is niets bekendgemaakt. Met het baasje gaat het naar omstandigheden goed. Hij werd ter plekke nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

  1. 'Kant en klare handleiding voor opvang getraumatiseerd kind bestaat niet'
    PREMIUM

    'Kant en klare handlei­ding voor opvang getraumati­seerd kind bestaat niet'

    'Het kind is opgevangen in een pleeggezin'. Het is vaak een bijzin bij nieuwsverhalen over kinderen die thuis verschrikkelijke dingen hebben meegemaakt. Zoals bij het 8-jarige Duitse jongetje dat jarenlang door zijn ouders werd mishandeld, amper te eten kreeg en in een kist moest slapen. Of onlangs de jongen van 10 die door zijn moeder via het dark web werd aangeboden aan pedofielen en tientallen keren seksueel werd misbruikt.