Volledig scherm
Anne Faber. © Maarten Veenendaal

Uitvaart Anne Faber in besloten kring in Nijmegen

In Nijmegen is vandaag in besloten kring afscheid genomen van Anne Faber (25). De uitvaart was in de regio waar ze opgroeide, een week nadat haar lichaam werd gevonden in een bos bij Zeewolde en precies drie weken nadat ze spoorloos verdween tijdens een fietstocht vanuit haar woonplaats Utrecht. De afscheidsdienst vond plaats in de Stevenskerk.

Intussen is het voorarrest van Michael P. met drie maanden verlengd. P. werd op 9 oktober aangehouden in een kliniek van ggz-instelling Altrecht, waar hij verbleef in de laatste fase van zijn straf voor een dubbele verkrachting in Nijkerk in 2010. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning en de dood van Faber. Het is onbekend of hij een bekentenis heeft afgelegd, maar hij wees de politie vorige week wel de plek waar Faber uiteindelijk werd gevonden.

  1. Milan redde moeder en dochter van verdrinking en krijgt een onderscheiding

    Milan redde moeder en dochter van verdrinking en krijgt een onderscheiding

    De zeventienjarige Milan ten Broek uit Amersfoort was op zaterdag 11 november onderweg, toen bij langs de A12 bij Veenendaal een auto te water zag gaan. Milan, zelf lid van een waterpoloclub, twijfelde geen moment en redde zo het leven van Jolande en haar dochter op het nippertje van een verdrinkingsdood. Voor deze bijzondere actie ontving hij zaterdagavond een onderscheiding uit de handen van de Amersfoortse burgemeester Lucas Bolsius. Jolande bezoekt morgen haar redder om hem te bedanken.