Vader gebruikte dienstwapen bij familiedrama Dordrecht

De 35-jarige man die gisteren zijn twee dochters en (ex-)vrouw doodschoot in een woning in Dordrecht, deed dat met zijn dienstwapen. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na onderzoek. De 35-jarige man werkte als hoofdagent bij het flexteam in Dordrecht. 

Dit team werkt volgens de politie ‘probleemgericht en levert tijdelijk medewerkers aan basisteams die extra capaciteit nodig hebben voor opsporing’.

Bijeenkomst politie

De gebeurtenissen in Dordrecht hebben niet alleen op nabestaanden en vrienden, maar ook op de politie diepe indruk gemaakt. Korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie was vandaag aanwezig bij een bijeenkomst van de collega’s van de agent. 

Samen met de politiechef van de Rotterdamse politie probeerde Akerboom betrokken collega’s te steunen. ,,Verslagenheid, verdriet en ongeloof. De impact op de collega’s is enorm. Je wilt dit begrijpen maar veel vragen zullen onbeantwoord blijven. Goed om bij elkaar te zijn en samen te verwerken”, twitterde Akerboom na afloop.

Burgemeester

De gemeente organiseert vanavond een bijeenkomst naar aanleiding van de schietpartij. Burgemeester Wouter Kolff bevestigde dat het vierde dodelijke slachtoffer de moeder van het gezin is. ,,Dit gezinsdrama roept begrijpelijkerwijs veel emoties op in Dordrecht. Onder andere bij nabestaanden, in de buurt, bij vrienden, klasgenoten en teamgenoten, maar niet in de laatste plaats ook bij de politieorganisatie. Laten we elkaar vooral tot steun zijn deze dagen”, zei de burgemeester.

Iedereen die daar behoefte aan heeft is welkom op de bijeenkomst die plaatsvindt in de Ontmoetingskerk in Dordrecht. Die begint om 19.30 uur. De burgemeester spreekt rond 20.00 uur de aanwezigen toe. De gemeente opent dinsdag een condoleanceregister in het stadskantoor. Kolff zal als eerste tekenen ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

Drama

De schietpartij in Dordrecht eiste vandaag een vierde leven. Een 27-jarige vrouw is overleden aan haar verwondingen, meldt de politie. Gisteren kwamen al twee kinderen van 8 en 12 jaar en een 35-jarige man om het leven.

Volledig scherm
Vandaag legden buurtbewoners bloemen voor het huis aan de Heimerstein waar gisteren 4 doden waren te betreuren na een familiedrama. © ETIENNE BUSINK