Aan de Elsweg in Apeldoorn rolde de politie in maart 2021 een hennepkwekerij met 742 planten op.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan de Elsweg in Apeldoorn rolde de politie in maart 2021 een hennepkwekerij met 742 planten op. © Maarten Sprangh

Vader van drie kinderen opgepakt terwijl hij in online meeting zit met collega’s: ‘Ze dachten dat ik werd ontvoerd’

Het was ‘een toevalstreffer’, hoe de hennepkwekerij van Apeldoorners J. van Z. (46) en R. ten H. (49) uit Loenen werd opgerold. In de zoektocht naar een ander drugslab vond de politie met behulp van drones en een warmtecamera 742 wietplanten op zolder. ,,Ze dachten dat ik ontvoerd werd.”

12 reacties

 • Carola Timmer

  2 maanden geleden
  Ja in Apeldoorn zitten sowieso aardig wat criminelen, ik ken nog wel wat personen die ook vast gezet zouden moeten worden. Daar is wiet kweken nog redelijk onschuldig bij.
 • jan visser

  2 maanden geleden
  Met wiet heb ik persoonlijk niet eens zoveel moeite.Wel heb ik moeite met de de randverschijnselen,zoals bv stroomdiefstal,wat nogal es een keer resulteert in brand.Daar heeft de buurman ook last van he.
 • Rene Graaf

  2 maanden geleden
  "Ik moet een gezin onderhouden" dat deed je toch daarvoor ook al neem ik aan?? Niet nu het slachtoffertje gaan spelen, dit zijn de risico's van het "ondernemen".. En stop is met het gezeur over dat alcoholgebruik wel legaal is. Dit zijn nu eenmaal de huidige regels en daar hebben we mee te dealen.
 • Alexander Roeters

  2 maanden geleden
  Wiet. Nog minder gevaarlijk dan het legale middeltje alcohol. En dat is harddrugs. Maar dat wil de alcohol drinker niet horen. Je moest eens weten waar wiet goed voor is. Epilepsie oa. Eetstoornissen. Ondraaglijke pijn Ontspanning. Etc. Maar nee t is drugs Aanpakken Straffen Stelletje schapen.
 • Tim Pijls

  2 maanden geleden
  Helemaal eens met Cornélus. Beetje hypocriet dat alcohol wel kan...
 1. Verdachte (27) breekt als slachtoffer Ellen het woord neemt: ‘Jij hebt mij veroordeeld tot levenslang’
  PREMIUM

  Verdachte (27) breekt als slachtof­fer Ellen het woord neemt: ‘Jij hebt mij veroor­deeld tot levenslang’

  Op die ene noodlottige avond in november 2020 veranderde het leven voor de Hei- en Boeicopse Ellen de Jong en haar naasten voorgoed. ,,Jij hebt mij veroordeeld tot levenslang. Levenslang pijn, levenslang gehandicapt, levenslang afhankelijk”, richtte de vrouw in een met familie en vrienden bomvolle rechtszaal zelf het woord tot de automobilist die haar en een vriendin aanreed.
  Giessendam/Neder-Hardinxveld, Hei- en Boeicop