Volledig scherm
PREMIUM
De Hilversummer Bert Gravendeel met foto van zijn 17-jarige zoon Maurits die afgelopen zomer overleed aan meningokokken type W. © Marnix Schmidt

Vader van Maurits (17) rouwt elke dag en hoopt dat ie-de-reen prik gaat halen

De 17-jarige Maurits Gravendeel ligt op 20 juli tijdens zijn vakantie ziek op bed in een hotelkamer. Artsen ontdekken dat hij is geveld door de zeer dodelijke bacterie meningokokken type W. Maurits redt het niet. Vanaf de dag dat Maurits ziek is, doet zijn vader Bert er alles aan om te voorkomen dat meer kinderen bezwijken. 

,,Ik ben vanaf dag één gaan appen met het toestel van Maurits.’’ Iedereen waarschuwt hij. ,,Ik ben de vader van, maar ik app je met het toestel van Maurits’’, zo begint hij zijn berichtjes. 

  1. Bekende boerenactivist na tractor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbeleid’
    video

    Bekende boerenacti­vist na trac­tor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbe­leid’

    De 30-jarige Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, is weer op vrije voeten nadat hij maandag werd aangehouden voor betrokkenheid bij een levensgevaarlijk incident met een trekker in Groningen. Hij blijft verdacht van openlijke geweldpleging, maar houdt vol onschuldig te zijn. ,,Ik moest gewoon in Groningen zijn. Voor mezelf, de boeren en voor mijn vader.”