Moeder Debra van der Veen heeft haar kinderen meegenomen naar Polen. Vader Kawa Al-Bayani strijdt voor hun terugkeer.
Volledig scherm
PREMIUM
Moeder Debra van der Veen heeft haar kinderen meegenomen naar Polen. Vader Kawa Al-Bayani strijdt voor hun terugkeer. © Privéfoto / Frans Paalman

Vader van ontvoerde kinderen ziedend na antwoorden ministerie: ‘Ik had meer verwacht’

Nog altijd zijn de vier kinderen die in januari door hun moeder vanuit Zwolle naar Polen werden ontvoerd niet terug bij hun vader in Nederland. Uit antwoorden van minister Franc Weerwind op Kamervragen blijkt dat het ministerie nauwelijks mogelijkheden heeft om de kinderen terug te laten keren. Vader Kawa Al-Bayani noemt de antwoorden van de minister ‘belachelijk’.

6 reacties

 • Hendrik Horden

  3 maanden geleden
  Er zullen juridische en wellicht ook andere redenen zijn geweest waarom de moeder uit de ouderlijke macht is gezet (kindontvoering). België was zo alert om haar te arresteren en aan Nederland uit te leveren; onbegrijpelijk dat ze vervolgens in vrijheid haar proces mocht afwachten, zeker gezien de eerdere historie. Nederland kan voornamelijk diplomatieke druk uitoefenen, maar of dat zo effectief is? Tragische kwestie; voor zowel de kinderen en hun ouders. Niemand is hierbij gebaat.
 • M. v.d. Kaa

  3 maanden geleden
  @Janneke, dus jij vindt het ok dat een ouder die uit de ouderlijke macht is ontzet haar kinderen zonder toestemming van de andere ouder meeneemt naar een ander land? Als een vader dit doet is Nederland te klein.
 • Flip Dynko

  3 maanden geleden
  Dat is een dubbel snijdend zwaard, Janneke. Niemand weet hoe het nu met die koters gaat. Bovendien is moeders het ouderlijk gezag met goeie reden kwijtgeraakt. Maar dat touwtrekken kan inderdaad niet goed zijn, dat ben ik met je eens. Echter, als ik hun vader was, zou ik ook niet opgeven.
 • Kayliegh Van der wal

  3 maanden geleden
  Ministerie is zo achterlijk als een reserveband
 • janneke Jansen

  3 maanden geleden
  Er is vast veel meer aan de hand dan hier staat te lezen. Kinderen zo weer uit Polen proberen te halen, meen ergens gelezen te hebben dat er ook een tv-programma bij betrokken is. Ik zou denken . ..denk ook eens aan de kinderen. ...met touwtrekken kom je nergens.