Van Dissel: ‘Aantal besmettingen nog steeds veel te hoog, we kunnen dit niet volhouden’

video'sHet totale aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen stijgt in de komende twee weken hoogstwaarschijnlijk tot boven de 3200. Dat zei Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), dinsdag in de Tweede Kamer. RIVM-baas Jaap van Dissel ziet wel een afvlakking in het aantal besmettingen, maar stelt dat de corona-epidemie in ons land nog altijd op ‘een veel te hoog niveau zit'.

6 reacties

 • Wendy Grenningloh

  2 maanden geleden
  Besmettingen zeggen niks. Hoeveel zijn er per dag getest. Hoeveel liggen van die positieve uitslagen want meer is het niet, in het zkh, ic, hoeveel zijn er daadwerkelijk ziek. Verder wil en is het totaal onzin om een snotneus te testen en een kind een staaf in de neus te jassen. Laat ze in een zakdoek snuiten en prop de zelftest daarin. Klaar. Mensen moeten eens minder spastisch gaan doen.
 • petra damme

  2 maanden geleden
  dan zit er maar 1 ding op basis school dicht. want er zijn ouders die hun kind niet testen. en harder maatregelen en heel snel booster de regels zijn te soft het probleem ga je verlegen naar alles voor 17.00 . als je zie hoe druk het is
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  F.H Wouters u vergeet de adviseurs, misschien ligt het daar wel aan. Van Dissel dus ook.
 • F.H Wouters

  2 maanden geleden
  Ik begrijp dat helemaal. Is zo niet vol te houden. Maar meneer van Dissel moet onderhand weten dat dit kabinet net zo vlot is als het water terug in de kraan komt. Meneer Rutte, z'n vriendjes Grappemaker (lees grapperhaus) en meneer Hugo; zij houden van overleggen, overleggen en nog eens overleggen, daarna moet alles tot in detail worden overlegd en daarna de details van die details etc. en zo zijn er inmiddels maanden verstreken en is er nog geen besluit. Ze zijn niet zo snel als de buurlanden.
 • H. Roberts

  2 maanden geleden
  Stoppen met testen en alle vrijgekomen personeel naar het ziekenhuis sturen om daar te helpen. Het weten van het aantal besmetting voegt niets toe. Mensen belanden toch wel in het ziekenhuis, met of zonder test. Als je dan de mensen uit het test gebeuren gaat inzetten in het ziekenhuis, haalt dat een hoop druk weg.