Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol © Joost Hoving

Van ellende moest het cadeau doormidden, want delen willen mijn kinderen niet

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

De afgelopen dagen verbleef ik op IJsland, samen met een vriend. Sinds ik vader van twee kleine kinderen ben, weet ik dat ik nooit uit het buitenland kan terugkeren zonder een kleinigheid voor mijn kroost, al zijn het maar nietszeggende knuffels, bijvoorbeeld uit een dertien-in-een-dozijn-souvenirwinkel.

Het is vooral belangrijk om alles in tweevoud te kopen, want onze dochter annexeert alles wat haar broertje krijgt en inmiddels werkt het andersom op precies dezelfde manier.

In een winkel met harde muziek sloeg ik wat prul in: twee speelgoedwalvissen, shirtjes, koelkastmagneten en één veelkleurige mok, opgedirkt met afbeeldingen van orkaatjes, zeehondjes en papegaaiduikers. Dat laatste was niet zo slim, bedacht ik in het vliegtuig op weg naar huis, want die zouden ze onmogelijk met elkaar willen delen.

  1. Zaak terreurverdachten, onvrede over Eredivisietijden en beste bartender in De Ochtend Show to go

    Zaak terreurver­dach­ten, onvrede over Eredivisie­tij­den en beste bartender in De Ochtend Show to go

    In De Ochtend Show to go van maandag 19 augustus praat Cyril Rosman ons bij over de zaak van de terreurverdachten die vorig jaar opgepakt werden. Matthijs Keuning legt ons uit waarom voetbalsupporters ontevreden zijn met de nieuwe Eredivisietijden op zondagavond. Ook live in de studio is Tess Posthumus, die in 2018 uitgeroepen werd tot beste vrouwelijke bartender. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 7.30u live te zien in onze app en op deze site.