Sywert van Lienden in filmpje van De Hulptroepen Alliantie.
Volledig scherm
Sywert van Lienden in filmpje van De Hulptroepen Alliantie. © DHA

Van Lienden wijkt niet af van plannen na oproep vrijwilligers om miljoenenwinst terug te storten

Vrijwilligers en medewerkers van de Stichting Hulptroepen Alliantie, de non-profitorganisatie van Sywert van Lienden en zijn compagnons, willen dat zij hun miljoenenwinst terugstorten. Dat schrijven ze in een brief in de Volkskrant. Van Lienden blijft echter bij zijn oorspronkelijke plan. Hij wil de 9 miljoen euro beleggen en het rendement gebruiken voor onder meer kankeronderzoek bij jonge mensen.

6 reacties

 • Chris Toorop

  1 maand geleden
  Nou als bij de CDA weg bent, hoef je niet meer te bidden. Hij past ook veel beter bij de VVD, de ondernemerspartij met het VOC mentaliteit: Leegplukken die onnozelaars . Voor deze briefschrijvers is maar 1 gang waar je deze "ondernemers" naar toe kunt nemen en dat is naar de rechtbank.
 • JMW koelewijn

  1 maand geleden
  Hè hè, dit is heldere en duidelijke taal. Ik hoop en bid dat deze drie heren het licht zullen zien en het geld terugstorten aan de staat en dus de samenleving. Pas dan kunnen zij met een rein geweten hun leven herpakken.
 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  Heldere brief en een duidelijke eis van al die vrijwilligers, die schandelijk misleid zijn. Mocht er niet aan deze simpele eis tegemoet worden gekomen, dan zal hopelijk snel een eis via de rechter worden afgedwongen. Daarnaast zullen de vrijwilligers ook recht hebben op een redelijke vergoeding, want door valse beloftes en misleiding besloten zij gratis te werken, maar dat blijkt verzonnen en een vooropgezette truc te zijn.
 • M.J. Van der Wal

  1 maand geleden
  Heel duidelijk. Dit appél eist reactie van het drietal. En dat kan maar een ding inhouden: Geef het geld terug.
 • N Smits

  1 maand geleden
  Als je zegt iets belangenloos te doen dan moet je ook doen wat je zegt! En niet toch winst maken! Verder snap ik de overheid dan weer niet, was niet meer nodig maar geven wel het geld! Kortom Sywert belofte maakt schuld en die koop je niet af met goede doelen te sponsoren! Dat geld is van de Nederlandse burger en niet van jou!