Volledig scherm
Kerstbomen bij een kwekerij in Noord-Brabant, foto ter illustratie © ANP

Vanaf morgen liggen de eerste kerstbomen in de winkel

Vanaf dit weekend liggen de eerste kerstbomen in de winkel. Het gaat om een actie met gratis boompjes van supermarkt Spar. Waar de eerste pepernoten vaak al veel reacties losmaken, zal deze aanbieding misschien nog meer meer wenkbrauwen doen fronsen.

,,Nee, het is geen grap", zegt Xandra Eikemans van het Spar-hoofdkantoor in Waalwijk tegenOmroep Brabant. Volgens de keten met de zeer toepasselijke naam kun je er niet vroeg genoeg bij zijn. Het punt is wel: het is nog een zeer klein boompje, dat je zelf verder zult moeten laten groeien.

85-jaar

Met de kerstbomenactie viert de Nederlandse supermarktketen het 85-jarig bestaan. Volgens de eigenaar van Spar City Zutphen reageren klanten erg positief op de actie. Er geldt: op is op. Elke winkel heeft maar een beperkt aantal dozen sparretjes gekregen. 

Klanten die een boompje weten te bemachtigen, moeten die in de tuin poten en met kerst weer naar binnen halen. Of de boom deze kerst al imposant genoeg om als een echte kerstboom dienst te doen, wordt in het midden gelaten.