Volledig scherm
© ANP

Vanavond kan er een vlok natte sneeuw vallen, morgen kletsnatte dag

De dag begint vandaag op veel plaatsen met zon. Geniet er vooral nog even van, want vanavond wordt het in de oostelijke helft van het land regenachtig en kan in Zuid-Limburg zelfs een vlok natte sneeuw vallen. Ook morgen wordt het een kletsnatte dag. Vanaf woensdag wordt het vaker droog.

Op veel plaatsen is het vanochtend vrij zonnig en overal is het droog. Wel moesten we het doen met een koude start, de temperatuur lag vanmorgen vroeg rond het vriespunt. De temperatuur loopt inmiddels langzaam op naar zes tot acht graden. In de loop van de dag neemt vandaag de bewolking toe, maar pas vanavond volgt ook de neerslag. 

Morgen is het grijs en nat. ,,Er trekt bewolking en regen over het land, dat blijft nagenoeg de hele dag stil liggen”, concludeert weerman Wilfred Janssen van Weerplaza

Dinsdag zien we nu en dan weer de zon, maar worden we ook getrakteerd op een enkele bui. Vanaf woensdag is het een aantal dagen vaker droog. ,,De temperatuur blijft aan de lage kant voor deze tijd van het jaar met zeven of acht graden", aldus Janssen. Normaal wordt het in de middag een graad of negen, de minimumtemperatuur ligt rond de vier graden. 

Nat en mild

Tot nu toe is de maand november vrij nat en mild geweest. In de laatste dagen van de meteorologische herfst en de eerste dagen van de winter (van 25 november tot en met 8 december) lijkt er nog meer milde lucht over onze omgeving uit te stromen. Daarbij is het eerst droger dan normaal, maar kunnen er begin december ook wel buien voorkomen.

 1. Nederlandse onderzoeker: Als Boeing naar ons had geluisterd, was het anders gegaan
  PREMIUM
  Crash Turkish Airlines

  Nederland­se onderzoe­ker: Als Boeing naar ons had geluisterd, was het anders gegaan

  De Nederlandse hoogleraar Sidney Dekker deed onderzoek naar de ramp met het toestel van Turkish Airlines in 2009. Hij stelde vast dat vliegtuigbouwer Boeing medeschuldig was aan het neerstorten van het toestel, dat negen mensen het leven kostte. Onder Amerikaanse druk verdween die conclusie grotendeels uit het eindrapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. ,,Van mijn werk is één onschuldige pagina overgebleven.”
 2. Vader Ruinerwold door gezondheidsproblemen niet in rechtbank, zaak vandaag verder

  Vader Ruinerwold door gezond­heids­pro­ble­men niet in rechtbank, zaak vandaag verder

  Bij de rechtbank in Assen vindt vandaag een eerste inleidende zitting plaats tegen Gerrit-Jan van D. en Joseph B., de verdachten in de geruchtmakende zaak rond het gezin in Ruinerwold. Van D. (67) zou zes van zijn kinderen jarenlang van hun vrijheid hebben beroofd en elk contact met de buitenwereld hebben verboden. In oktober kwam het op het oog bizarre bestaan van het geïsoleerd levende gezin aan het licht. De zaak haalde volop de internationale pers.