Volledig scherm
© Robin Utrecht/ANP

Vandaag code geel voor zware windstoten

Het gaat vandaag veel regenen en hard waaien. Weerinstituut KNMI geeft code geel af voor zware windstoten, vooral in het noordelijk kustgebied. Daar kan het tijdens buien met tot wel 90 kilometer per uur gaan waaien.

Verder landinwaarts zijn windstoten van ongeveer 80 kilometer per uur mogelijk. De wind komt uit het noordwesten. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor alle provincies behalve Noord-Brabant en Limburg.

Code geel is de lichtste van de drie weerswaarschuwingen. Hiermee geeft het KNMI aan dat de impact ‘waarschijnlijk beperkt’ is, maar dat het verstandig is om ‘na te gaan of de waarschuwing gevolgen heeft voor je persoonlijke planning en omstandigheden’.

In de loop van de dag wordt het vandaag ook weer af en toe droog, maar de wolken houden de overhand. Het wordt 9 graden. 

Wadden

Door het stormachtige weer in het noorden zijn de Wadden dit weekeinde te woelig om de overboordgeslagen containers van de MSC Zoe te bergen. Die actie wordt maandag voortgezet, als het weer dan rustig genoeg is. 

Maandag gaat de wind weer wat liggen en gaat de temperatuur omlaag naar een graadje of 5, meldt Weerplaza.

 1. Ben je als ‘exportbrabo’ nog wel welkom onder de rivieren?
  PREMIUM
  Carnaval 2020

  Ben je als ‘exportbra­bo’ nog wel welkom onder de rivieren?

  De een vindt het fantastisch, de ander verschrikkelijk: carnaval. Veel Brabanders en Limburgers die naar boven de rivieren ‘geëmigreerd’ zijn, blijven het toch elk jaar vieren. Zo ook verslaggevers Loudi Langelaan (25) en Bonne Kerstens (30). Ze wonen al jaren in Amsterdam, maar blijven in hun hart ‘twee meisjes uit het zuiden’. Hoe is het om elk jaar weer terug te gaan? Horen ze er nog wel bij?
 2. Verdachte van bioscoopmoorden dacht dat zijn slachtoffers zijn dochtertje hadden vermoord

  Verdachte van bioscoop­moor­den dacht dat zijn slachtof­fers zijn dochtertje hadden vermoord

  Ergün S., de verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen, dacht dat de twee schoonmakers die hij doodstak lid waren van elitetroepen die zijn dochter om het leven hadden gebracht. Dat bleek tijdens een zitting over de omgangsregeling over zijn dochtertje, die 7 februari diende in de rechtbank in Groningen, vóór de eerste strafzaak over de moorden. De uitspraak is door de rechtbank gepubliceerd.