Joyce Sylvester was senator voor de PvdA en werd in 2008 de eerste vrouwelijke burgemeester van Surinaamse afkomst in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Joyce Sylvester was senator voor de PvdA en werd in 2008 de eerste vrouwelijke burgemeester van Surinaamse afkomst in Nederland. © Marco Okhuizen

Vanuit een darkstore een paar zakken borrelnootjes en wat biertjes laten aanrukken? Doe even normaal

ColumnJoyce Sylvester schrijft wekelijks over onderwerpen die haar raken. Deze week roept ze op tot betere omstandigheden voor bezorgers.

10 reacties

 • Mylene Robberts

  1 maand geleden
  misbruik steunt misbruik. kijk maar hoeveel corpsballen je vindt in het klantenbestand van die flitsbezorgers.
 • Ceciel Buijser

  1 maand geleden
  Het dedain naar de jongere van nu is hemeltergend. Waarom jongeren tegenwoordig als zzp'er werken is omdat ze zelf hun arbeidstijden kunnen bepalen en flexibel kunnen werken naast hun studie. Juist die vrijheid is aanlokkelijk voor veel jonge mensen. Dat er ook veel nadelen aan kleven weten zij ook best, maar als je jong bent is het gemakkelijker zulke dingen nog even voor je uit te schuiven. Ik heb althans nog nooit een 18-jarige ontmoet die nu al bezig is met zijn pensioen. Vroeger ook niet.
 • m bruijn

  1 maand geleden
  Dit soort baantjes wordt ingevuld door jongelui die om onduidelijke redenen nooit of onvoldoende in zichzelf hebben geïnvesteerd en zo het leven denken door te komen. Hun voorkeur gaat uit naar feesten en partijen. Dan moet je dus verder niet gaan klagen.
 • Geert Loermans

  1 maand geleden
  @ Joop Arts, had eerst wat onderzoek gedaan naar mevrouw Sylvester voordat je zo'n zure en denigrerende reactie plaatst. Fatsoen is tegenwoordig een zeldzaam gegeven.
 • Hendrik Horden

  1 maand geleden
  Ten eerste: eenieder die als flitsbezorger gaat werken, doet dit, naar ik aanneem, geheel vrijwillig. Je accepteert de voorwaarden of juist niet en, in het laatste geval, zoek je een andere baan. Deliveroo heeft besloten om haar activiteiten in Nederland te beëindigen. Kennelijk was men niet zo succesvol op deze markt. Zo zullen er, denk ik, meer gaan volgen. Op een gegeven moment volgt een marktcorrectie van vraag en aanbod. Er komt vroeg of laat een balans.