Veehandelaar en zoon verdacht van illegale schapenslacht

Een veehandelaar uit de Betuwe en zijn zoon worden verdacht van het illegaal slachten van schapen en lammeren. Het ongekeurde vlees hebben ze in de handel gebracht. Dat laat de Voedsel en Waren Autoriteit zojuist weten.

Volledig scherm
Foto ter illustratie - dit zijn niet de schapen van de verdachte veehandelaar. © Sven Menschel

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA-IOD) heeft afgelopen maandag doorzoekingen uitgevoerd in de Betuwe.

De doorzoekingen waren nodig in een onderzoek naar een veehandelaar die er van wordt verdacht samen met zijn zoon schapen op kleine schaal in een boerderij illegaal te slachten. Het ongekeurde vlees brachten ze in de handel. Onderzoek moet uitwijzen wie de afnemers waren. 

,,Het is vrijwel uitgesloten dat het vlees in de supermarkt is beland”, zegt een woordvoerder. ,,Het was echt op heel kleine schaal. Het is gebeurt achterin een stal.” Meer informatie wil de NVWA niet prijsgeven om het onderzoek niet te hinderen. De vader en zoon zitten niet vast.

Welzijn

Het slachten van schapen en lammeren mag niet zonder dat een dierenarts eerst  heeft vastgesteld dat de gezondheid en het welzijn van de nog levende dieren in orde is, laat de NVWA weten. Na het doden van de dieren moeten de dieren ook worden gekeurd en worden voorzien van een keurmerk.

Weet jij meer over dit nieuwsitem? Help de verslaggever!

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl