Volledig scherm
drukte A12. © Rolf Hensel

Veel drukte op de weg door mooi weer, ongelukken en vakantiegangers

updateDat het lekker weer is, merken ook de verkeersdiensten. De ANWB meldde dat er rond 16.55 uur ongeveer 491 kilometer file stond op de wegen, tegen nog geen 200 kilometer op de hele Goede Vrijdag vorig jaar.  De files komen vooral voor in het midden en het zuiden van het land. Het is vooral vakantie- en recreatieverkeer, want veel mensen zijn vrij. 

ANWBverkeer on Twitter

Er is veel recreatie- en vakantieverkeer onderweg vanwege Pasen. Er staat al meer dan 300 km file. Waar? Hier: https://t.co/c2nY6BFk5A.

Dat het zo druk is op de weg heeft voor een deel te maken met het mooie weer en de vakantiegangers in ons land. Nederland, en dan met name Zeeland, trekt met Pasen traditiegetrouw veel Duitse toeristen aan. Dat is dit jaar niet anders. Er is veel verkeer op de wegen vanuit Duitsland richting het westen van ons land: rond Arnhem, rond Venlo en in Limburg. In Zeeland is er veel verkeer rond Zierikzee, op weg naar de kust.

Ongevallen

Daarnaast zijn er hier en daar wat ongelukken gebeurd die voor oponthoud zorgen. Op de A73 tussen Maasbracht en Malden stond bijna 20 kilometer file. Het verkeer moest rond 14.25 uur rekening houden met bijna een uur vertraging. Om 17.00 uur moet het verkeer van Malden naar knooppunt Ewijk rekening houden met 8 kilometer file. 

De ANWB meldt ook dat er op de A12 en N325 forse verkeersproblemen zijn. Er was aan het begin van de middag een ongeval gebeurd op knooppunt Oud-Dijk en Zevenaar.  Deze is inmiddels verholpen. Wel staat er nog een flinke file tussen de Duitse grens en Duiven, rond 15.33 uur moet het verkeer rekening houden met 20 minuten vertraging. 

Tussen Arnhem-Noord en knooppunt Velperbroek staat rond 15.30 uur een kapotte auto, hierdoor staat er ook een flinke file. Ook staat het rond 17.00 uur vast op knooppunt Grijsoord op de A50. Tussen Arnhem en Oss staat het in beide richtingen stil of hebben automobilisten te maken me langzaam rijdend verkeer.

In Rhenen staat er ook een behoorlijke file.  Op de N233 tussen Veenendaal en Kesteren moet het verkeer rekening houden met ongeveer 30 minuten vertraging aan het eind van de middag. Daarnaast is het rond 17.00 uur ook druk op de N225 tussen Wageningen en Rhenen. Daar staat op dat moment 2 kilometer file.

Lees door onder de tweet.

Paasweekend zomers warm 

Het wordt dit paasweekend heerlijk warm en zonnig, wel zo’n 10 graden warmer dan normaal. Op de meeste plaatsen zal het kwik tot ruim boven de 20 graden stijgen, mogelijk tot zo'n 25 graden. Zaterdag wordt de warmste dag. Ook zondag wordt het schitterend weer. 

  1. Enige genderneutrale nijlpaard ter wereld overleden in dierenpark Wildlands Emmen

    Enige genderneu­tra­le nijlpaard ter wereld overleden in dierenpark Wildlands Emmen

    In het Wildlands-dierenpark in Emmen is het 11-jarige nijlpaard Hasana overleden. Omdat de dood van het dier onverwacht kwam en het park wilde weten hoe zij was gestorven, is ze overgebracht naar de Universiteit van Utrecht. Daar bleek iets heel bijzonders: Hasana bleek genderneutraal te zijn met zowel vrouwelijke als mannelijke kenmerken. Het is voor zover bekend het enige nijlpaard dat ooit met deze kenmerken is vastgelegd.