Handboeien bij een service- en veiligheidsmedewerker van de Nederlandse Spoorwegen op het station. Deze medewerkers worden ingezet om onveilige situaties te voorkomen en werken nauw samen met andere partijen zoals de spoorwegpolitie van het KLPD.
Volledig scherm
PREMIUM
Handboeien bij een service- en veiligheidsmedewerker van de Nederlandse Spoorwegen op het station. Deze medewerkers worden ingezet om onveilige situaties te voorkomen en werken nauw samen met andere partijen zoals de spoorwegpolitie van het KLPD. © ANP XTRA

Véél minder treinreizigers, maar agressie en geweld tegen NS-medewerkers daalt nauwelijks

Het aantal zware incidenten van agressie en geweld in de treinen en op stations is ondanks veel minder reizigers nauwelijks gedaald. Het aantal NS-medewerkers dat met agressie te maken kreeg en gewond raakte, steeg zelfs. Dat blijkt uit de sociale veiligheidscijfers van NS over 2020.

  1. LIVE | 'Ongevaccineerde zwangere vrouwen belanden vaker op ic door deltavariant’
    Coronavirus

    LIVE | 'Ongevacci­neer­de zwangere vrouwen belanden vaker op ic door deltavari­ant’

    Artsen waarschuwden in augustus al dat de deltavariant van het coronavirus gevaarlijker zou zijn voor zwangere vrouwen. Volgens Trouw blijkt dat nu ook uit onderzoek. Nederland kleurt komende week grotendeels rood op de kaart van coronagevallen in Europa. Het aantal positieve tests loopt verder en verder op. De ‘najaarsstijging’ kan betekenen dat andere landen op den duur strengere regels voor Nederlandse reizigers invoeren, zoals bij de vierde golf in juli ook gebeurde. Volg het laatste coronanieuws in ons liveblog.