Mariët Heek (33) woonde eerst in Almere, nu alweer 3,5 jaar in Nijkerk. Dat haar gemeente - en de kern Nijkerk - méér mensen trekt, met name uit de Randstad, snapt ze wel. ,,Het is geen dorp, maar ook geen grote stad.”
Volledig scherm
PREMIUM
Mariët Heek (33) woonde eerst in Almere, nu alweer 3,5 jaar in Nijkerk. Dat haar gemeente - en de kern Nijkerk - méér mensen trekt, met name uit de Randstad, snapt ze wel. ,,Het is geen dorp, maar ook geen grote stad.” © Ricardo Smit

Veel Randstedelingen trekken naar Nijkerk: ‘Ja hoor, je kunt hier op zondag prima je auto wassen’

Amsterdam, Rotterdam of Utrecht? Nee. Nijkerk, daar moet je zijn. De Gelderse gemeente blijkt hét toevluchtsoord voor mensen uit de Randstad, concludeerde het Centraal Bureau voor Statistiek deze week. Waarom? ,,Als je hier je portemonnee vergeet, kun je een dag later komen betalen. Probeer dat maar eens in Amsterdam.”

3 reacties

 • frank jansen

  2 maanden geleden
  Kijk naar uit @Marie-Louise er zijn nu ook al waterwappies. Zij vinden dat je water onbeperkt mag verspillen omdat het toch niks kost.
 • Japie lamers

  2 maanden geleden
  Dat is vragen om problemen, stedelingen hebben een andere mentaliteit.
 • Marie-Louise Walter

  2 maanden geleden
  Het gaat er niet om dat je je auto ook in Nijkerk op zondag kunt wassen. Het gaat erom dat we bijna geen water meer hebben en dus die auto niet hoeven te wassen