Veertig procent vindt dat mensen met ongezonde levensstijl meer zorgpremie moeten betalen

Onderzoek/met videoVier op de tien Nederlanders vinden dat mensen met een ongezonde leefstijl meer moeten betalen voor hun zorgverzekering. Ook vindt 64 procent dat de huisarts hun patiënten op dat ongezonde leven moet aanspreken.

13 reacties

 • Kittie Stijnen

  1 maand geleden
  Ik vind dat de zorg voor betaalbare moet blijven. Zeker voor de minima. Een steuntje in de rug om door de huisarts aangesproken te worden i.v.m. overgewicht is een goede zaak.
 • Henk Jansen

  1 maand geleden
  Nu we met de VVD voorop zijn geland in een individueel “ikke, ikke” tijdperk, ben ik niet van plan meer premie te betalen voor mensen die hun buik rondeten in diverse restaurants.
 • Japie lamers

  1 maand geleden
  Mensen met ongezonde levensstijl moeten niet meer zorgpremie betalen, maar mensen met gezonde levensstijl moeten korting krijgen. Bijvoorbeeld: niet roken 20%, gezonde BMI 20%, enz. enz.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  de premie zou niet moeten worden verhoogt maar samen met de eigen bijdrage te worden afgeschaft. de tijd van het ziekenfonds wordt steeds actueler nu bijna niemand meer de zorg kan betalen.
 • C.J. Wilbrink-Looye

  2 maanden geleden
  Wat is ongezond? Ik rook niet, drink niet en gebruik geen drugs. Enige wat ongezond aan me is, is dat ik niet sport en inactief ben. Dat komt door m'n chronische ziekte. Wordt ik daar straks ook voor gestraft?