Duizenden zestigers kregen onlangs in sporthal Oosterheide in Oosterhout een vaccinatie met AstraZeneca. Maar niet alle zestigers willen AstraZeneca.
Volledig scherm
PREMIUM
Duizenden zestigers kregen onlangs in sporthal Oosterheide in Oosterhout een vaccinatie met AstraZeneca. Maar niet alle zestigers willen AstraZeneca. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Verbod op ander vaccin dan AstraZeneca frustreert jonge zestigers: ‘Alsof je vecht tegen machtsblok’

Dan maar de hulp inroepen van de Nationale Ombudsman. Een 61-jarige leerkracht uit Made is zo kwaad en wanhopig over de van overheidswege ‘opgedrongen’ coronavaccinatie met AstraZeneca dat zij landelijk ombudsman Reinier van Zutphen heeft aangeschreven. ,,De moed zakt mij in de schoenen. Het voelt alsof je moet vechten tegen een machtsblok.”

  1. De Club van het Jaar wordt bekendgemaakt! Volg hier de liveshow
    livestream

    De Club van het Jaar wordt bekendge­maakt! Volg hier de liveshow

    Tijdens de lockdown, afgelopen coronajaar, hebben een heleboel sport- en cultuurverenigingen het ontzettend moeilijk gehad. Om hen een extra hart onder de riem te steken, organiseerde de Rabobank samen met partners als NOC*NSF de verkiezing Club van het Jaar 2021. Leden konden tot afgelopen maand hun club, vereniging of stichting nomineren. Vanavond wordt in bovenstaande livestream bekendgemaakt wie er met de eindoverwinning vandoor gaat.