Duizenden zestigers kregen onlangs in sporthal Oosterheide in Oosterhout een vaccinatie met AstraZeneca. Maar niet alle zestigers willen AstraZeneca.
Volledig scherm
PREMIUM
Duizenden zestigers kregen onlangs in sporthal Oosterheide in Oosterhout een vaccinatie met AstraZeneca. Maar niet alle zestigers willen AstraZeneca. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Verbod op ander vaccin dan AstraZeneca frustreert jonge zestigers: ‘Alsof je vecht tegen machtsblok’

Dan maar de hulp inroepen van de Nationale Ombudsman. Een 61-jarige leerkracht uit Made is zo kwaad en wanhopig over de van overheidswege ‘opgedrongen’ coronavaccinatie met AstraZeneca dat zij landelijk ombudsman Reinier van Zutphen heeft aangeschreven. ,,De moed zakt mij in de schoenen. Het voelt alsof je moet vechten tegen een machtsblok.”

  1. Prominente milieueconoom haalt uit naar Hitteplan RIVM: 'Dit is toch niet te geloven’
    airco-advies
    4

    Prominente milieueco­noom haalt uit naar Hitteplan RIVM: 'Dit is toch niet te geloven’

    De gepromoveerde milieueconoom Jetske Bouma vindt het ‘onthutsend’ dat in het Nationaal Hitteplan wordt geadviseerd om bij deze huidige temperaturen de airco aan te zetten. In een bericht op LinkedIn schrijft de wetenschappelijk onderzoeker de frustratie van zich af. ,,Heel Europa is bezig om ervoor te zorgen dat mensen géén airconditioner kopen, maar in Nederland doen we vrolijk of er niets aan de hand is.”