Een autostoel met verborgen ruimte. De politie controleert nu al regelmatig op geheime ruimtes in voertuigen, maar het OM kan voor dat enkele feit nu nog geen straf opleggen. Dat gaat veranderen.
Volledig scherm
Een autostoel met verborgen ruimte. De politie controleert nu al regelmatig op geheime ruimtes in voertuigen, maar het OM kan voor dat enkele feit nu nog geen straf opleggen. Dat gaat veranderen. © Domeinen Roerende Zaken

Verbod op geheime ruimte in auto's om vervoer van drugs en wapens tegen te gaan

Het wordt illegaal om in een vervoermiddel, zoals een auto of vrachtwagen, een geheime ruimte te maken die is bestemd voor opslag of vervoer van wapens en drugs. Dat blijkt uit een geplande wijziging van het Wetboek van Strafrecht, die vandaag openbaar is gemaakt.

2 reacties

  • J le Blanc

    1 maand geleden
    Bijzonder, want inmiddels zijn er voor bijv. campers tal van voorzieningen (denk aan 'verborgen' stalen kluizen) te koop om bijv. waardepapieren veilig en uit het zicht op te bergen. En menig hobbyist klust zelf wat om ervoor te zorgen dat hij een aantal zaken - bijv. sieraden als je gaat zwemmen of fietsen - veilig kan opbergen als hij zijn voertuig ergens parkeert. Mag dit dan ook niet meer?
  • HA Wijnhoven

    1 maand geleden
    Raar dat je geen geheime ruimte in je auto mag, je kunt het tenslotte ook voor legale zaken gebruiken.