Verbod op vluchten vanuit zuidelijk Afrika vanwege nieuwe virusvariant

VIDEOVanaf 12.00 uur vanmiddag zal er een vluchtverbod gelden voor alle vluchten van landen in zuidelijk Afrika vanwege zorgen om een nieuwe coronavariant. Daarnaast wordt Zuid-Afrika toegevoegd aan de lijst van landen met zeer hoog risico. Dat betekent dat er een quarantaineplicht geldt en een dubbele testplicht. Dat maakt minister Hugo de Jonge zojuist bekend.

17 reacties

 • H. Roberts

  2 jaar geleden
  Stop de vliegtuigen. Laten we nog wat bootjes binnen hengelen.
 • frank jansen

  2 jaar geleden
  Wij zijn nog druk aan het "ouwehoeren" over de boosterprik. Daarna krijgt dit onze aandacht, aldus De Jonge.
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 jaar geleden
  @ L.A.ten Bhomer: Helaas is er niet genoeg productie en voorraad om ook meteen Afrika te kunnen helpen. Daarnaast doen veel landen in Afrika ook te weinig aan een goede infrastructuur voor vaccinatiecampagnes en is er nogal vaak sprake van corruptie. Het is ook beter voor onze gezondheid en goedkoper om eerst (West) Europa stabiel te krijgen dan dat we nog steeds, naast in Afrika, ook in Europa veel last blijven houden van Corona mutaties. Maar uiteraard zal ook Afrika geholpen moeten worden.
 • Jan Nuvens

  2 jaar geleden
  Blijft bijzonder dat we met z'n allen naar onze overheid blijven kijken voor ons levensgeluk... je zou van weldenkende mensen verwachten dat ze zichzelf weten in te houden. Gedraag je normaal, was je handen, houdt afstand, werk thuis waar mogelijk, draag een mondkapje, zoek geen grote groepen op, beperk reizen, respecteer regels etc.... De overheid verspreid geen virus, dat doen de burgers zelf. Maar zelf nadenken en gedrag aanpassen is blijkbaar te moeilijk voor veel mensen.
 • Wendy Grenningloh

  2 jaar geleden
  Gaan we weer met de angst module. Hoe krijgen we de angst weer eronder, gooi er een nieuwe nog ernstigere variant in mijn hemel. Wat is het volgende, zet paashaas oren op zo wordt je niet ziek