Volledig scherm
© Bert Jansen

Verdachte (28) die 18-jarige van fiets trok en verkrachtte opgepakt

De politie heeft vanmiddag een verdachte opgepakt voor de verkrachting van een jonge vrouw (18) in Asten-Heusden afgelopen weekend. De man is 28 jaar oud en woont in hetzelfde dorp als het slachtoffer. 

De politie deelde gisteren een foto van de fiets die de dader na de verkrachting achterliet. Dat leidde tot verschillende tips. Daarbij werd ook verschillende keren de naam van de verdachte genoemd. Ook het signalement past bij de verdachte. Bovendien kwam een speurhond uit in de buurt van zijn adres.

De jonge vrouw werd in de nacht van zondag op maandag van de fiets geduwd toen ze na een avond stappen alleen naar huis reed. Dat gebeurde tussen Asten en Heusden, ter hoogte van de Kasteellaan. De dader trok haar de bosjes in en verkrachtte haar. 

De vrouw werd uiteindelijk gevonden door haar moeder die de locatie van haar dochters telefoon volgde. Het meisje hield lang stil op de Kasteellaan, zo zag haar moeder via de telefoon. Ze vertrouwde het niet en reed naar de bewuste plek toe. Daar trof ze haar dochter aan. 

 1. Ben je als ‘exportbrabo’ nog wel welkom onder de rivieren?
  PREMIUM
  Carnaval 2020

  Ben je als ‘exportbra­bo’ nog wel welkom onder de rivieren?

  De een vindt het fantastisch, de ander verschrikkelijk: carnaval. Veel Brabanders en Limburgers die naar boven de rivieren ‘geëmigreerd’ zijn, blijven het toch elk jaar vieren. Zo ook verslaggevers Loudi Langelaan (25) en Bonne Kerstens (30). Ze wonen al jaren in Amsterdam, maar blijven in hun hart ‘twee meisjes uit het zuiden’. Hoe is het om elk jaar weer terug te gaan? Horen ze er nog wel bij?
 2. Verdachte van bioscoopmoorden dacht dat zijn slachtoffers zijn dochtertje hadden vermoord

  Verdachte van bioscoop­moor­den dacht dat zijn slachtof­fers zijn dochtertje hadden vermoord

  Ergün S., de verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen, dacht dat de twee schoonmakers die hij doodstak lid waren van elitetroepen die zijn dochter om het leven hadden gebracht. Dat bleek tijdens een zitting over de omgangsregeling over zijn dochtertje, die 7 februari diende in de rechtbank in Groningen, vóór de eerste strafzaak over de moorden. De uitspraak is door de rechtbank gepubliceerd.