Het slachtoffer was geen bekende van de politie.
Volledig scherm
Het slachtoffer was geen bekende van de politie. © Opsporing Verzocht

Verdachte aangehouden voor doodschieten kapper, met kindje op achterbank

De politie heeft vanochtend een 49-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Seif Ahmed. De 34-jarige kapper uit Amsterdam werd op 1 oktober in kritieke toestand aangetroffen in zijn auto in Duivendrecht. Op de achterbank van de auto zat zijn dochter van veertien maanden.

Hulpverleners probeerden hem nog te reanimeren, maar Ahmed overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Een schotwond werd hem fataal. De peuter bleef ongedeerd bij het schietincident, dat plaatsvond op de Buitensingel in Duivendrecht, onder de rook van Amsterdam.

Bij de politie is bekend dat Ahmed die middag een afspraak had met een vriend. Vermoedelijk wilde Ahmed met hem zijn financiën bespreken, want hij was van plan een huis te kopen. 

Roofmoord

Een voorbijganger zag de man op dinsdagmiddag 1 oktober op een parkeerplaats bij tuinpark Nieuw Vredelust aan de Buitensingel. Hij zat bewegingsloos in zijn auto, waarop de politie werd gewaarschuwd.
Volledig scherm
Een voorbijganger zag de man op dinsdagmiddag 1 oktober op een parkeerplaats bij tuinpark Nieuw Vredelust aan de Buitensingel. Hij zat bewegingsloos in zijn auto, waarop de politie werd gewaarschuwd. © ANP

De politie tast in het duister over het motief van de moord. Een mogelijk scenario is een roofmoord, aangezien Ahmed veel geld had gespaard om een huis te kopen. Seif Ahmed was afkomstig uit Egypte en woonde sinds 2015 in Amsterdam. Hij was getrouwd met een vrouw die hij in Nederland had ontmoet en werkte als kapper in Amsterdam-West. Hij was geen bekende van de politie.  

Een nabestaande omschrijft hem als ‘goedlachse en altijd goed gemanierde broeder en kapper Seif’. ,,Als iemand die lange dagen hard werkte en een zakcentje had gespaard waarmee hij een toekomst voor zichzelf, zijn moeder en zijn kinderen wilde opbouwen.’’ Het was volgens hem ‘iemand die tijdens zijn leven iedereen bijstond met een goed woord en vooral een luisterend oor’.

De verdachte zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.