Verdachte bedreiging Baudet op vrije voeten

VIDEODe 21-jarige vrouw uit Nijmegen die maandag werd aangehouden voor het bedreigen van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet tijdens een betoging tegen racisme in Amsterdam is vanavond door de officier van justitie met een dagvaarding naar huis gestuurd. 

Het Openbaar Ministerie meldt dat de vrouw op 9 april voor de politierechter in Amsterdam moet verschijnen. De vrouw heeft tegen de politie gezegd dat ze spijt heeft over wat ze heeft geroepen, aldus het OM. Ook zei ze dat ze de impact van haar woorden had onderschat.

De politie begon na overleg met het OM een onderzoek naar de betoging zaterdag in Amsterdam, nadat op sociale media beelden van de demonstratie waren verschenen ,,die mogelijk als bedreigend kunnen worden ervaren”. Een vrouw die zichzelf met een doek voor haar gezicht onherkenbaar had gemaakt, scandeerde ,,Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf”. De vrouw droeg een spandoek van AFA Nederland (Anti Fascisctische Aktie). Politici van zowel de linker als rechterzijde van het spectrum veroordeelden de bedreiging. 

Volledig scherm
Thierry Baudet tijdens het wekelijkse vragenuur in de Tweede Kamer. © ANP