Verdachte bedreiging Baudet op vrije voeten

VIDEODe 21-jarige vrouw uit Nijmegen die maandag werd aangehouden voor het bedreigen van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet tijdens een betoging tegen racisme in Amsterdam is vanavond door de officier van justitie met een dagvaarding naar huis gestuurd. 

Het Openbaar Ministerie meldt dat de vrouw op 9 april voor de politierechter in Amsterdam moet verschijnen. De vrouw heeft tegen de politie gezegd dat ze spijt heeft over wat ze heeft geroepen, aldus het OM. Ook zei ze dat ze de impact van haar woorden had onderschat.

De politie begon na overleg met het OM een onderzoek naar de betoging zaterdag in Amsterdam, nadat op sociale media beelden van de demonstratie waren verschenen ,,die mogelijk als bedreigend kunnen worden ervaren”. Een vrouw die zichzelf met een doek voor haar gezicht onherkenbaar had gemaakt, scandeerde ,,Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf”. De vrouw droeg een spandoek van AFA Nederland (Anti Fascisctische Aktie). Politici van zowel de linker als rechterzijde van het spectrum veroordeelden de bedreiging. 

Volledig scherm
Thierry Baudet tijdens het wekelijkse vragenuur in de Tweede Kamer. © ANP
 1. Wanhoopsbrief vanuit Thaise cel aan minister: ‘Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmerrie’

  Wanhoops­brief vanuit Thaise cel aan minister: ‘Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmer­rie’

  TILBURG - Coffeeshophouder Johan van Laarhoven, die al sinds 2014 vastzit in een Thaise gevangenis, smeekt minister Ferd Grapperhaus om hem en zijn vrouw zo snel mogelijk terug naar Nederland te halen. Dat doet hij in een brief die hij ‘vanaf de betonnen vloer’ van zijn Thaise gevangeniscel heeft geschreven. ,,We slapen hier zonder bed of matras en we doen noodgedwongen in de cel onze behoefte.”
 2. Handen Nederlandse steenhouwer jeuken om Notre-Dame aan te pakken
  PREMIUM

  Handen Nederland­se steenhou­wer jeuken om No­tre-Da­me aan te pakken

  Roderick Nijenhuis’ handen jeuken. De commercieel directeur en natuursteendeskundige van de firma Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk zou dolgraag betrokken raken bij de restauratie van de Notre-Dame in Parijs. Gothische ornamenten gedetailleerd reconstrueren? ,,Kom maar door met die klus”, staat de 50-jarige specialist nu al te popelen. Alleen de ingestorte vieringstoren uit 1846 hoeft wat hem betreft niet terug. ,,Die ranke spits was niks anders dan een bouwkundig orgasme van de Franse architect Eugène Viollet-le-Duc.”