Volledig scherm
De Melde in Best vlak na de schietpartij. © Bert Jansen

Verdachte schietpartij Best overleden in gevangenis

Een van de verdachten van de schietpartij die begin juni Best op stelten zette, is gisteren overleden. De man (36), die in de gevangenis in Vught in voorarrest zat, zou woensdag voor de rechter komen.

Het is de vraag hoe het nu verder moet met de rechtszaken tegen drie verdachten van een schietpartij in Best, nu een van hen is overleden. De 36-jarige man uit Best zat op het moment van zijn dood in voorlopige hechtenis in afwachting van de rechtszaak tegen hem. Over de omstandigheden rond zijn dood doen de betrokken instanties geen uitspraken. Het gaat niet om een misdrijf, maar de politie onderzoekt wel de achtergronden van de dood.

Hagelgeweer

De man werd 4 juni opgepakt na een schietpartij die de Bestse wijk Wilhelminadorp op stelten zette. In zijn huis aan de Melde kreeg hij die avond bezoek van Toon N. (53) en diens schoonzoon Jos M. (30). Er ontstond een ruzie waarbij meerdere keren werd geschoten. Buurtbewoners zagen de twee bezoekers daarna op de vlucht slaan. Volgens de advocaat van Jos M. was zijn cliënt met een hagelgeweer beschoten door de nu omgekomen verdachte.

De politie trof Jos M. uiteindelijk een kilometer verderop aan op straat. Hij was tijdens de schietpartij zwaargewond geraakt aan zijn arm en zou die later ook kwijtraken. Zijn schoonvader was echter spoorloos. In de zoektocht naar hem viel de politie die avond nog binnen op twee adressen. Zonder succes. Na twee dagen meldde de Toon N. zich alsnog zelf op het politiebureau.

Rechter

N. moet zich komende dinsdag voor het eerst bij de rechter melden voor een zogeheten pro forma. Een dag later staat een zitting op de agenda voor de nu omgekomen verdachte. „Maar hij kan uiteraard niet meer worden vervolgd”, reageerde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM). Waarschijnlijk gaat de zitting woensdag wel door om de strafzaak via de officiële weg te beëindigen.

Op de vraag wat het overlijden van de man betekent voor de rechtszaak tegen de twee andere verdachten, kon het OM nog geen antwoord geven. Zij worden vooralsnog gewoon vervolgd.

  1. Jongen springt van brug op Efteling-bootje: attractie stilgelegd, beveiligers grijpen in

    Jongen springt van brug op Efteling-boot­je: attractie stilgelegd, beveili­gers grijpen in

    Een minderjarige Efteling-bezoeker heeft zich vanmiddag flink misdragen in en rondom de bekende bootjesattractie Gondoletta. De jongen sprong vanaf een brug op het dak van één van de varende bootjes en bleef daar vervolgens een tijd lang op zitten. Door beveiligers is de baldadige bezoeker naar de uitgang van het pretpark begeleid, bevestigt een woordvoerster tegenover het Brabants Dagblad.
  2. 'Beer van een vent' Chris (31) tilt auto op en redt fietser in Breda: 'Ik heb gewoon een bierbuikje, hoor’

    'Beer van een vent' Chris (31) tilt auto op en redt fietser in Breda: 'Ik heb gewoon een bierbuikje, hoor’

    Een beer van een vent. De verloren zoon van Hercules. Een nakomeling van De Hulk. Op sociale media wordt Chris van den Brug (31) liefkozend gebombardeerd tot superheld zonder cape. De praatgrage Bredanaar tilde gisteravond een auto op en bevrijdde daarmee een fietser die na een aanrijding klem kwam te zitten. Of Chris zichzelf als superheld ziet? ,,Nee joh, ik ben gewoon een lompe boer met een strak bierbuikje.”