Volledig scherm
De politie hoopt vanavond het onderzoek in de woning af te ronden © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Verdachte van doodsteken Megan (15) was klasgenoot

De doodgestoken Megan (15) en de zestienjarige verdachte in de zaak waren klasgenoten van elkaar op het Onze Lieve Vrouwelyceum in Breda. De school rouwt om de dood van het meisje dat dit jaar in 4 havo zou starten.

Of ze dan weer bij elkaar in de klas zouden hebben gezeten, is niet duidelijk. ,,Ik weet niet hoe hun vakkenpakketten waren”, vertelt een politiewoordvoerder.

Het Onze Lieve Vrouwelyceum rouwt om de dood van Megan. ,,We voelen ons enorm verslagen door dit grote verlies. Het is niet te bevatten dat de stoel van Megan vandaag, nota bene op de eerste dag van het schooljaar, leeg blijft”, zegt rector Gijs van Wijlen. Dat de verdachte ook leerling is van de school, maakt het volgens Van Wijlen ‘extra ingewikkeld’.

De rector vertelt dat de aandacht van de school uitgaat naar de naaste familie, (oud-)klasgenoten van Megan, andere leerlingen en het personeel. ,,We staan in deze moeilijke tijd voor elkaar klaar en zullen Megan op gepaste wijze herdenken.” 

Onderzoek

De politie hoopt vanavond het onderzoek in het ouderlijk huis van Megan aan de Bilderdijkstraat af te ronden. Daar vond het drama gisteren plaats. ,,Daarna gaan we verder met aanvullend onderzoek. Dan spreken we mensen uit de omgeving van het slachtoffer en de verdachte. Zo hopen we een beeld te kunnen krijgen wat er is gebeurd", aldus een woordvoerder die zegt niet te weten hoelang dat onderzoek gaat duren. ,,Er is in ieder geval nog heel veel werk te doen.”

Bekijk hieronder de reactie van de burgemeester op de tragedie in Breda: